Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nelson Mandelabrug geopend


Muzikaal opgeluisterd door De Speeldozen is vanmiddag klokslag 12.00 uur de Nelson Mandelabrug geopend. De bug verbindt het station met de binnenstad over het Defensie-eiland. Voor Excelsior betekent de brug een snellere verbinding met de binnenstad. Vandaar dat de brug in eerdere Facebookitems de naam “Gemaksbrug” kreeg.
In het bijzijn van vertegenwoordigers van de Zuid-Afrikaanse ambassade, counsellor Nambla Gigaba en secretaris Lindsay Louis, werd de brug officieel geopend door gedeputeerde Ralph de Vries en wethouder Martin Schreurs. De wethouder had een knappe speech, waarin hij nader inging op de betekenis van Nobelprijswinnaar Nelson Mandela. Bekend, beroemd en geliefd als verbinder en bruggenbouwer. Precies waar deze brug voor staat.
Nu nog de omgeving opknappen en de huizenbouw op het Defensie-eiland afronden en dan heeft Woerden er weer een parel bij.
Ondanks het natte en gure weer was de belangstelling groot. De muzikale bijdrage van De Speeldozen viel, zoals verwacht mocht worden, in de smaak. En dat was maar fijn ook, want de muzikanten kwamen verkleumd terug van hun optreden. Zij kunnen terug zien op een geslaagd optreden.

Benieuwd of RTV Utrecht er nog aandacht aan gaat schenken. Elke dag laat de zender de kijkers kiezen uit drie activiteiten. Vanmorgen was een daarvan de opening van de burg. Morgen zal blijken of de kijkers hiervoor gekozen hebben. Kijken dus vanaf 06.15 uur. Helaas werd niet deze opening uitverkoren, maar een fietstocht van een kandidaat Statenlid. Lid van een partij die zonder die fietstocht de verkiezingen op haar slofjes zal winnen.