Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nog twee maanden en dan is het PROMS-time

Aftellen maar!

De laatste 150 dagen dat je je als dienstplichtige in een kazerne of zo moest ophouden hing er aan menige soldatenkast een centimeter. Elke dag werd er een centimeter afgeknipt totdat er niets meer was om af te knippen. Uitrusting inleveren en dan naar huis. Voor goed.

Het aftellen is ook wat de PROMS betreft nu ook echt begonnen. Op de kop af twee maanden en dan is het zo ver.

 

Het wordt een heus spektakel. Met orkest, met solisten, met koren en een danscentrum. Dit jaar brengt Excelsior vier solisten op het Promspodium. Drie daarvan zijn voor het eerst te gast. Martine Zuidam trad al meer op met Excelsior.

Het thema van de PROMS dit jaar is bekend. ‘As it is in heaven’ zal ook kracht worden bijgezet door gastoptredens van het Woerdense gemengde koor Jubilate Deo, de Zweedse zanggroep Äggrora en de dansers van Delicious.

Koos van Geest zal de rol van gastheer vervullen en het publiek op ‘hemelse’ wijze door het Promsprogramma leiden. Hij presenteerde o.a. het Forte Muziekfestival in Bodegraven, waar afgelopen maand mei die Original Rheinstadter Msikanten nog optraden. Als gedreven hotelier met muzikele roots is deze rol hem op het lijf geschreven.

Aansluitend aan het Promsconcert verzorgt de Woerdense coverband Familie de Bruin vanaf ca. 23.00 uur de afterparty.

Het optreden van het grote mannenkoor van Martin Mans op de vorige Proms smaakte naar meer. Toch werd de vrouwelijke inbreng daarbij gemist. Daarom heeft de Promsorganisatie geruime tijd geleden het gemengde koor Jubilate Deo benaderd voor deelname aan de 17e Proms. Dit koor is verbonden aan de Woerdense Bonaventurakerk en de muzikale leiding is in handen van dirigent/organist Geerten Liefting. Gelukkig kon de Proms worden ingepast in hun eigen programma en werd met Geerten afgestemd hoe de inbreng van ‘zijn’ 65 dames en heren het best tot zijn recht zou komen.

Met begeleiding van Excelsior zullen zij het publiek in ‘hemelse sferen’ brengen bij nummers als Give us peace, My heart wil go on en het Ave Maria. Daarnaast vertolkt het koor een aantal eigen werken.

Dat laatste geldt ook voor de Zweedse zanggroep Äggrora, Zes dames, die allen afkomstig zijn uit het Zweeds Norrköping. Allemaal hebben zij een achtergrond in de klassieke kamermuziek. Met Äggrora richten zij zich echter op genres als evergreens, musical en jazz, waarbij mysteries als passie en liefde aangeroerd worden. Veelal met een ludieke knipoog en een grote dosis vrouwelijke charme.

Komt dat dus zien en horen zaterdagavond 21 maart. Op de kop af dus over twee maanden.

Kaartverkoop is mogelijk via deze link: