Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Intocht Sinterklaas in Oudewater met de Speeldozen

Het was schitterend weer toen De Speeldozen zich met Sint, een dertigtal zwarte pieten en drie politieagenten zich inscheepten bij Hekendorp om naar het centrum van Oudewater te varen.

Dat van die politieagenten was nieuw. Op voorhand werd rekening gehouden met demonstranten, want Jo-Ann Oskam, lid van het organiserend comité, had in het AD/GH verklaard dat “wij traditionele pieten hebben”. Maar van demonstranten geen spoor. Wel van vele honderden toeschouwers, oud en jong.

De vaartocht liep een vertraging van 20 minuten op, omdat de eerste brug van de twee die gepasseerd moesten worden, niet open kon. De brugwachter was namelijk in geen velden of wegen te bekennen. Maar gelukkig na een stief kwartiertje kwam de man op zijn post aan. “ In de zak ermee naar Spanje”, dachten enkele speeldozen, maar gelukkig voor hem kwam het zo ver niet.

 

Oudewater bestaat volgend jaar 750 jaar en de intocht van Sinterklaas stond in het teken daarvan. Mascotte Ropey had Sinterklaas uitgenodigd en het was Ropey die Sinterklaas een cadeau gaf. Niet omgekeerd dus.

Op de Markt was de Sint even verdwenen en die pauze werd door De Speeldozen opgevuld door enkele sinterklaasliedjes te spelen. Uit volle borst, om dit cliché maar eens uit de zak te trekken, meegezongen door de vele tientallen kinderen die met ouders en grootouders naar de Markt waren gekomen.

Sint bleek met Ropy naar de Heksenwaag gegaan te zijn met voor hem een goede afloop, want hij kwam terug.

 

Pieten en De Speeldozen vertrokken daarna in de bus naar sporthal De Noordzijde waar het sinterklaasfeest, ook weer met De Speeldozen, werd voortgezet.

In de bus er naartoe gebeurde dat ook trouwens. De Pieten dansten onder de klanken van de Speeldozen er vrolijk op los. De bus schommelde hevig en elke rotonde werd minstens driemaal genomen tot vreugde van de omstanders.