Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

De Koe: symbool van Woerden.

De Koeis het Woerdens symbool. Wie dat zei in het openbaar dat de koe Woerdens symbool is? Jawel, Jelle IJpma, raadslid voor Progressief Woerden, oud-wethouder cultuur en vader van Kamerlid Loes. die hij gistermiddag moest vervangen. Loes had Kamer-en fractieverplichtingen en wij weten hoe dat afliep. De PvdA verloor die avond twee van haar fractieleden. Maar dit terzijde.

Jelle opende de KO-E-XPOSITIE. Die was in de bibliotheek. Op de kop af 400 leerlingen hadden even zovele replica’s van |”De Koe van Woerden” gemaakt. Allemaal werden geëxposeerd in de bieb en dat alles ter ere van Dé Koe. Een gebeeldhouwde koe, gemaakt door beeldhouwster Gaetane Scholten. Op 13 december a.s. wordt dat beeld geplaatst op het plein voor de Bibliotheek.

Het was een gezellige happening daar, gisteren met medewerking van De Manne (gitaar, bas en zang) en Helga Huisjes. Helga zong met een achtergrondkoor, bestaande uit 50 leerlingen van de W.Aexanderschool en de Achtsprong “het nieuwe Woerden Koeienlied”.
Leuk te vermelden is dat de juf van groep 6 van de W.Alexanderschool. Anandi Ramakers is. Anandi is lid van Excelsior en bespeelt in dat orkest de vibrafoon en bij gelegenheid het Klokkenspel. Hoe ingewikkeld ook, nog altijd wat gemakkelijker dan een club van 25 jongens en meisjes bij de les, in dit geval bij de koorzang, te houden.

De ook in Excelsior-kring befaamde Karel van de Bosch leidde de opening op de hem zo kenmerkende wijze. Leuk en inspirerend dus.