Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Een daverend succes, de eerste editie van Indoordweil

Ja zo mogen we het wel noemen, de eerste Indoordweil als succesnummer. 
Achteraf een goed besluit van het bestuur van Excelsior om de Familiedag, traditioneel gehouden de dag voor het Blaaskapellenfestival, te schrappen. De belangstelling daarvoor was al jaren tanende. Daarvoor in de plaats moest iets anders komen en uit de koker van Anne Peters, Herman Stoof en André en Dennis Wisseloo kwam inderdaad iets anders. Een competitie voor dweilorkesten. Indoordweil werd de naam en die naam trok een aantal gerenommeerde dweilorkesten aan.
Gisteren was het zo ver. Om klokke acht gaven De Speeldozen het startsein. Daarna traden op de Furietoeters uit Maassluis, Bargebeure uit Dordrecht, DORST uit Mijdrecht, de Keietoeters uit Amersfoort en Wildebrazz uit Gouda.

Een deskundige jury bestaande uit Marc Busscher, de dirigent van de Rheinstädter Musikanten en multi-instrumentalist Léon Bos beoordeelden de prestaties. Wildebrazz kwam als eerste uit de bus. De Keietoeters als goede tweede. De techniek gaf bij de jury de doorslag.

Al vanaf het allereerste begin zat de sfeer er goed in. Naarmate de avond vorderde werd die sfeer beter en beter en er werd muzikaal goed geacteerd. Dat gaf ook de jury toe, want het verschil tussen de orkesten was niet groot.
De organisatoren kunnen heel tevreden terugkijken op deze avond en dat geldt ook voor de man van de bierinkoop, Cees Wisseloo. Er ging maar liefst 500 liter door de pomp. Tien keer zoveel als tijdens de familieavonden het geval was.
Kortom: volgend jaar weer zo’n festijn, Indoordweil 2. Zet het vast maar in de agenda. Vrijdag 16 oktober 2015.