Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Prinsenmaand in Woerden met Excelsior

Deze maand. september 2014, vond de Prinsenmaand plaats in de vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie, w.o dus Woerden. Muziek, theater, exposities en educatief vermaak: alles stond in het teken van Prins Willem III, die de Republiek redde in het Rampjaar.
Willem III heeft als stadhouder van ons land gevochten tegen Lodewijk XIV (de Zonnekoning) en zijn troepen. Die wist hij te verslaan door een strategische brainwave effectief toe te passen: de Hollandse Waterlinie, zeg maar de natte variant van de tactiek van de verschroeide aarde. Hij zette simpelweg de lage landen van Weesp en Muiden tot en met Gorinchem en Woudrichem onder water en legde daarmee het front verder van Holland af.

Zijn waterlinie, nu bekend als de Oude Hollandse Waterlinie, valt samen met de oostelijke begrenzing van het Groene Hart. In de vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie vinden in september allerlei festiviteiten plaats. De Stichting Groene Hart vond het daarom een goed idee om deze Oude Waterlinie in het zonnetje te zetten: met muziek (Bach en belcanto) en andere culturele uitingen uit de tijd van de prins. Om zijn band met Engeland, waar hij koning was, te benadrukken staat ook Shakespeare op het programma. Alles bij elkaar kreeg dit festival de toepasselijke naam Prinsenmaand.

Op zaterdag 27 september was het Prinsendag in Woerden. Het leger langs de linie houdt samen met fanfarekorps Excelsior een optocht door de binnenstad waarna men op het Kerkplein demonstraties vendelzwaaien en exerceren geeft. Er is een waterlinietent en de Trompetter van de Prins organiseert kinderactiviteiten.

Excelsior zette haar beste beentje voor en gaf een spetterend optreden. Na dat optreden vuurden vier musketiers hun musketten met een oorverdovende knal af. Dat alles onder het toeziend oog van voluptueuze marketentsters.
Al met al een geslaagde middag voor de organisatie, Els van de Burg. Jan Duits en Bernt Feis.