Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Oefenen voor op de Toren

Zaterdag is het Nationale Monumentendag. In Woerden staan een aantal evenementen op stapel. Zo zijn er 19 monumenten geopend voor het publiek. Monumenten als het Arsenaal (uniek vanwege de verbouwing), alle kerken, het gemaal in Papekop en korenmolen De Windhond, om er maar enkele te noemen. Vermeldenswaard is ook dat het Romeinse schip, de Per Mare ad Laurium de wateren in Woerden doorklieft met passagiers en dat kan u als lezer van deze rubriek ook zijn. In het Stadsmuseum wordt barokmuziek gespeeld door een trio van 2 fluitisten en een barokcello (bespeeld door Arabist en berberdeskundige Roel Otten). Het KUVO organiseert een bliksemrondleiding voor maar liefst 1.200 leerlingen van basisscholen.

De Open Monumentendag moet wel geopend worden. Dat gebeurt door 10 blazers van het Fanfarekorps Excelsior. Samen met beiaardier Henk Verhoef wordt van Giovanni Gabrieli Canzon septimi Toni uit 1597 gespeeld.
Samen spelen is best lastig. Vandaar dat er duchtig geoefend moet worden. Gisteren in het clubhuis van Excelsior met Henk op een soort beiaardklavier en vrijdagavond vanaf 19.30 uur op de toren van de Petruskerk.
Op naar de opening van de Open Monumentendag op a.s. zaterdag 10.00 uur (stipt).
TV Woerden, RTV Utrecht en RPL tv verzorgen opnames. TV Woerden is rechtstreeks in de ether.