Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Hoog van de toren geblazen en een koffieconcert gegeven. Excelsior in de bocht.


Dat kunnen ze als geen ander bij Excelsior. Hoog van de toren blazen. Vanmorgen stonden 10 koperblazers op de trans van de toren van de Petruskerk. Dirigent Hans van Hees was met rugnummer 11 ook vertegenwoordigd en dan nam in de buitencategorie beiaardier Henk Verhoef ook deel.
Samen openden zij om 10.00 uur stipt de Monumentendag.
Zij deden dat met de Openingsfanfare van Frits Klein, oud dirigent van Excelsior.
Daarna werden er drie speeches afgestoken door respectievelijk wethouder Monumenten, Cor van Tuijl, voorzitter van de Monumentendagcommissie, Piet Veerman en de voorzitter van het carillon comité, Guus van Buchem.

Na een signaal van beneden speelden de koperblazers samen met de beiaardier een schitterend nummer van Giovanni Gabrieli.

Daarna naar beneden voor een concertje, ook weer samen met beiaardier Henk Verhoef. Voor de gelegenheid zat de beiaardier achter een verrijdbaar carillon.

Een unieke vorm van samenwerken, want wanneer gebeurt het nou dat een fanfare optreedt met een beiaardier?

Reizen was het thema van de Open Monumentendag. Excelsior trok zich dat aan en het programma dat Excelsior zaterdag op het Kerkplein ten gehore bracht, een uurtje of zo na het torenblazen, stond dus in dat teken.

Gereisd werd via Tsjechië (de mars Vred), werd Zweden aangedaan (met Abba), Schotland/Ierland met Gilbert ‘O Sullivan (Matrimony), Frankrijk (Vive la France) om in de VS te eindigen (met de mars the Fairest of the Fair).

Het concert was binnen een half uur afgelopen. Het publiek vond dat wat mager, want de meesten onder de toehoorders dachten dat de pauze was aangebroken. Dat was dus niet zo, want een kwartiertje later betrad burgemeester Victor Molkenboer het podium samen met de voorzitter van het carilloncomité, Geert van Buchem, om bekend te maken dat er € 20.000 ingezameld was. Het doel, het kopen van een Es-klok, kan nu verwezenlijkt worden. Ook Excelsior heeft daarin een bijdrage geleverd, door de helft van het afgesproken honorarium voor dit doel te schenken.

De foto’s van het Kerkpleinconcert zijn van Elise van Vliet.

 

Over het carillon had RPL TV een leuk item. Zie http://www.youtube.com/watch?v=y31Txv17SpY&index=8&list=UUA1sBhxwljQRpzpJcxTWCGw

Door Jos Toet van TTS Woerden is een film gemaakt van het koffieconcert. Zie https://www.youtube.com/channel/UCQ3VUG27rYm_JxzGE58lPTQ