Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Crematieplechtigheid Hennie de Rouw

Vanmiddag vond de crematie van Hennie de Rouw plaats in Utrecht (Daelwijck). Een indrukwekkende gebeurtenis met een even indrukwekkend optreden van de Drumband. Die drumband was immers Hennie’s lust en zijn leven. Daar heeft hij heel veel mooie momenten mee beleefd.
De opkomst van de Drumband, 5 rijen van 4 tamboers, was indrukwekkend. Dirk Schippers had als vanouds de leiding. Niet alleen de huidige leden waren present, dat gold ook voor ex-leden. Ze waren er allemaal om afscheid te nemen van hun leider en inspirator. Twee door Hennie gecomponeerde werken werden uitgevoerd. Easy Walking 2 en de Accenten Mix. De eerste mars die gepeeld werd had ook op Hennie betrekking, de Mars Onze Instructeur.
De crematieplechtigheid trok zo’n 70 à 75 belangstellenden. Familie, vrienden en bekenden en uiteraard vertegenwoordigers van Excelsior en van de Landmacht. Daar heeft Hennie gewerkt. Eerst in Woerden toen het Magazijn er nog was. Toen dat uit Woerden vertrok in Soesterberg.

Drumbandlid Herman Stoof, ook een neef van Hennie, sprak mooi over hoe hij zijn oom als instructeur had ervaren. Herman deed dat samen met zus Claudia. Namens de Drumband sprak Alfons van de Pol . Hij ging met name in op de wedstrijden en de concoursen waar Excelsior onder Hennie’s leiding ooit is uitgekomen en de successen die daar weden behaald.
Een vertegenwoordiger van de Landmacht sprak ook evenals zijn vrouw Hannie. Al met al werd een goed beeld gegeven van de man, echtgenoot, vader en verenigingsman die Hennie geweest.

Om te besluiten met woorden die een van de aanwezigen na afloop sprak: “ als een ding duidelijk geworden is dan is het dat Excelsior een topinstructeur van de Drumband heeft verloren. Zo’n iemand als Hennie, die krijg je als Excelsior nooit meer terug.”