Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Huiskamerconcert van de Rheinstädter Musikanten

Het plan bestond al meer dan een half jaar. Het geven van en openbare repetitie in de binnenstad. Maar waar? Bij Petrus?  Peter Leeflang, fervent bezoeker van optredens van de Kapel in Nederland en Duitsland èn ondernemer te Nieuwerbrug wist wel een oplossing. Hij heeft daar net aan het Weijland een hooiberg verbouwd tot opslagloods en hij dacht dat de Kapel daar best kon optreden, nu er nog weinig spullen in die loods waren opgeslagen.

Afgelopen vrijdagavond was het dan zo ver. Voor weinig publiek, er waren enkele buren komen opdagen evenals oud Excelsior-voorzitter Dirk Schippers met echtgenote, gaf de Kapel een concert in de vorm van een openbare repetitie. De akoestiek  was goed, de nummers werden feilloos gespeeld en bij de solo van Kapelleider Marc Busscher en Arjen Jansen op trompet in “Goldenen Trompete”  ging het dak van de voormalige hooiberg er bijna vanaf. Wat een nummer!

Tussen de nummers door ging Peter op zijn fiets de drankvoorraad aan vullen en later op de avond kwam daar nog  een apparaat voor het bereiden van saté bij.

Al met al muzikaal en culinair een  geslaagde avond. De Kapel is er weer helemaal klaar voor om de derde zaterdag in oktober het Blaaskapellenfestival (editie 42 uit m’n hoofd)  te verzorgen.