Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Gemaksbrug voor Excelsior

Woerden krijgt er een nieuwe brug bij. De fietsburg over de Woerdense Singel wordt uniek in zijn soort. De brug krijgt een industrieel karakter, wordt maar liefst 65 meter lang, is van staal, wordt voorzien van klinknagels. Met twee lantaarnpalen in de reling verwerkt gaat de brug dwars door de woontoren.

Architect Bart Brands zegt in het AD/GH van 10 juli jl. “Woerden heeft lang op deze verbinding moeten wachten. Ik vind dat iedereen over deze brug heen moet. Al is het alleen maar om hem uit te proberen”.

Excelsior zal dat zeker gaan doen. De marsroute naar de stad wordt flink bekort en dat is gemakkelijk voor Fanfare, Drumband en Majorettes. Die zijn nu vele minuten eerder in de stad bij optredens, zoals de Avond4daagsen, de Woerdense Vakantieweek en Sinterklaas. Minder vermoeiend ook voor sommige leden.

De brug wordt in de loop van december opgeleverd.

De brug is genoemd naar Nelson Mandela. Toen Mandela overleed en er vanuit diverse geledingen aangedrongen werd om een straat, plein of laan naar die grote staatsman en wereldleider te vernoemen heb ik, toen nog als raadslid, de suggestie gedaan om de ontsluitingsweg in het nieuwe bouwproject aan de Joh. de Wittlaan, het voormalige MONA-terrein, maar Mandela te vernoemen.Het project is immers gelegen in de Staatsliedenbuurt. Maar die suggestie is niet opgepakt. De verbindingsbrug tussen het station en de binnenstad gaat nu Mandelabrug heten. Maar voor Excelsior is het, met alle respect, toch in de eerste plaats toch een gemaksbrug.