Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Asbestonderzoek

Excelsior heeft het plan om het schuurtje achter het clubgebouw “ De Speeldoos”  om te toveren in een stenen gebouw, dat via een doorgang betrokken wordt bij het clubhuis.

De aanvraag voor een sloopvergunning werd ingediend, maar de gemeente eist een onderzoeksrapport waarin onomstotelijk wordt vastgelegd dat er zich geen asbest bevindt in de te slopen opstal.

De Excelsior-secretaris werd niet op z’n blauwe ogen geloofd toen hij op gezag van de mensen die het schuurtje hadden gebouwd, tegen de gemeentemensen zei dat asbest niet gebruikt was.

Een gecertificeerd bureau moest volgens de gemeente in de arm genomen worden om dat aan te tonen.

Dat de vereniging daarmee op kosten gejaagd zou worden was duidelijk en inderdaad de fa. Anton van Dijk uit Woerden die de klus zou klaren zou dat niet voor niets doen. Een onderzoek zou meer dan € 300 moeten gaan kosten. Maar ja wat moet, moet.

Het onderzoek heeft vandaag plaats gevonden en het was in een minuutje of tien gepiept. Laat het schrijven van het rapport drie kwartier kosten, dan is het voor een uurtje werk een dure grap voor Excelsior. Maar het is even niet anders.

De firma had aangekondigd vandaag tussen 8 en 9 uur te verschijnen. Om klokke acht,wat klinkt die klok van de Bonaventura toch mooii! waren beheerder Cees en secretaris Wim aanwezig, ondanks hun vakantie. Je moet tenslotte wat over hebben voor je club.

De medewerker van het sloopbedrijf meldde zich om 10 voor negen, maar gelukkig regende het niet en werd het wachten veraangenaamd door oude herinneringen op te halen. Hoe het houten schuurtje er gekomen is en wat er met het te slopen hout gaat gebeuren. Om met het laatste te beginnen en te eindigen: dat gaat hergebruikt worden in de bouw. Het is maar dat men het weet.

 

Jaap den Ouden, de beroemdste blogger van Woerden, heeft navraag bij de gemeente gedaan.

Is zo’n onderzoek nou nodig? Het antwoord is simpelweg ja. Maar er is meer over te vertellen en dat doet Jaap dan ook.

Zie http://www.dichtbij.nl/woerden/lifestyle/wonen/artikel/3637729/u-wilt-slopen-dan-asbestonderzoek.aspx