Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Het Blokfluitproject succesvol afgesloten. Het verhaalvan Lieke.

Fanfares en Harmonieën hebben het in dit land moeilijk en dan hebben we het in het bijzonder over de ledenaanwas. Die stokt of zit in de min bij veel van die clubs.

 

Van alles wordt eraan gedaan om het tij te keren. Excelsior b.v. heeft het blokfluitproject op de basisschool. Voorwaarde is dat je dan over een kundig en enthousiast docent moet beschikken. Die heeft Excelsior gelukkig in de persoon van Henny Hordijk. Met heel veel enthousiasme en betrokkenheid voert zij al enige jaren dat project uit. Soms slaagt het, soms niet. Soms blijven er enthousiaste leerlingen hangen, die de blokfluit dan voor een ander instrument verruilen en soms wordt het helaas niets.

 

 Lieke van Dam is zo’n enthousiaste leerling, die nu heel aardig saxofoon speelt. Recent op de Excelsior muziekmiddag liet zij dit, samen met vriendin Hannah Houtman en Henny voor een enthousiast publiek horen.

 Wie ook enthousiast is, is haar moeder Melanie. Zij mailde de volgende boodschap naar het Excelsior-bestuur:

 

 “” Lieke heeft met veel plezier blokfluitlessen gevolgd op school bij juf Henny van Fanfarecorps Excelsior. Binnen notime kon zij al echte sinterklaas en kerstliedjes fluiten. Ze vond het altijd erg leuk, ging er serieus tegenaan tijdens de lessen en vond het vooral ook erg gezellig met de juf en de andere kinderen.

 

Daarna was er een mogelijkheid om andere blaasinstrumenten te bekijken, beluisteren en zelf te ervaren bij de vereniging. Lieke koos voor saxofoon en volgt nu via de vereniging muzieklessen en ook groepslessen met andere blaasinstrumenten. Met veel inzet en plezier aan beide kanten wordt zij professioneel en op niveau begeleidt. Ze heeft zelfs al een aantal keren mogen optreden, een hele ervaring.

Ook heeft zij inmiddels ervaren dat de vereniging voor zowel jong als oud een heel gezellige club mensen is”.