Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Fietsen voor de kas

Zaterdag 14 juni organiseerde de RABO Bank de RABO fietstocht. Verenigingen konden inschrijven en per deelnemend verenigingslid betaalde de RABO Bank, vermits de fietser bij de stempelcontroles  halt hield om ene stempeltje op zijn of haar deelnemerskaart te laten zetten, een bepaald bedrag. Een bedrag afhankelijk van de gefietste afstand, 30, 60 of 100 km. Vijf euro voor 30, acht voor 60 en twaalf voor 100 km.

Excelsior had zich ook ingeschreven, maar het deelnemen had nog wel wat voeten in de aarde. Want aanvankelijk was het enthousiasme om deel te nemen minimaal. Herhaalde mails daarover aan alle leden en het ophangen van een deelnemerslijst in het clubhuis, leidde nauwelijks tot resultaten.

Maar zie: zaterdagmorgen om 10.30 uur stond er toch een aardig koppeltje voor de deur van de Speeldoos. Met z’n vijftienen ging Excelsior op pad. Eerst richting de Middellandse Zee, naar het bankkantoor. Daar was de start die voor de 30 km pedaleurs via Kamerik, de Kanis, het Oortjespad, Teckop, Kockengen, Laag Nieuwkoop en Harmelen weer naar de Middellandse Zee voerde.

Gerust werd er in de voormalige gereformeerde Kerk van Kockengen.  Laten we de tijd die we in het voormalige kerkgebouw benutten even buiten beschouwing dan kostte de tocht 2 uur. Toch een aardig gemiddelde voor de Excelsior toerrijders, die toch maar mooi € 75 voor de verenigingskas bij elkaar sprokkelden. Dank, dank daarvoor! De toerrijders kregen er ook wat voor terug: het weer was voor het fietsen uitzonderlijk goed, niet te koud, niet te warm en droog, de omgeving prachtig en zo’n gezamenlijk ondernomen rit is bevorderlijk voor het verenigingsgevoel.