Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Een karakteristieke winkel verdwijnt uit de Voorstraat

Een karakteristieke winkel verdwijnt uit de Voorstraat. Een van de velen, maar dit is wel een bijzondere winkel. Of is het beter te spreken over een karakteristieke winkelier? Want dat is Johan Arentshort zeker. In de afgelopen jaren bestookte hij het College en de Raad van Woerden via ingezonden brieven in het AD/GH met heel veel adviezen. Hier was het vies en daar weer voos. Nergens in Woerden was het ideaal. Vaste brievenschrijver Johan Arentshorst, in zijn vrije tijd horlogemaker en juwelier, was er maar druk mee. Het afgelopen jaar sloeg de vonk bij hem over: hij wilde in de politiek. Want adviezen via een ingezonden brief is een, maar daadwerkelijk aan de knoppen zitten om zaken te verbeteren is toch wat anders. Raadslid dat leek Johan wel wast. Maar welke partij? Het werd Inwonersbelangen, de club die door Hendrie van Assem wordt geleid. OP de lijst kwam hij op plaats 4, 2 plaatsen onder de vader van Excelsiorlid Anne Peters. Maar zie Inwonersbelangen kreeg op 19 maart jl. 4 zetels. Johan zit dus in de Raad. Zijn voorkeurstemmen, meer dan wie ook met ruim 370 stemmen, had hij dus niet nodig.

 

Johan heeft een uitgebreid netwerk en zo kon het gebeuren dat twee dagen gelden zijn vele contacten getrakteerd werden op ene foto van De Speeldozen. de foto is enkele jare geleden gemaakt en toont de winkel van Johan met de mededeling dat hij zijn zaak gaat sluiten vanwege pensionering.

Maar niets was minder waar: Johan ging gewoon door. Het bord werd van van de muur gehaald en het was weer “businesss as usual”.

Maar nu is het toch echt zo ver. Nog enkele maanden en juwelier Arentshorst gaat van zijn pensioen genieten, voorover zijn raadslidmaatschap dat natuurlijk toelaat. Voor de goede orde: de opruiming, wees er snel bij!!!, begint in september.