Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Een geslaagde Excelsior Muziekmiddag

Excelsior heeft een enthousiaste Jeugdcommissie, bestaande uit Astrid, Aline en Menno.  Voor de jeugd van Excelsior organiseert de commissie zo nu en dan een dagje uit naar een attractiepark of zoiets, het Sinterklaasfeest en zoals afgelopen zaterdag, de Excelsior Muziekmiddag.

Jong talent wordt dan in de gelegenheid gesteld van zich te laten horen.  Zaterdag jl. waren dat Thijs op bugel en Robert op trompet. Samen speelden zij Spannenlanger Hansel en Marching Along. Thijs daarna in z’n eentje de Pink Panter en Fanfare, waarna Robert op trompet Geef…Acht en Kalinka blies. Hun prestaties werden beoordeeld door een heuse vakjury, bestaande uit twee professioneel opgeleide trompettisten, Marc Busscher en Hans van Hees.

Zij beoordeelden ook het spel van Floris op bugel. Hij speelde Waltzing Along en Alouette.

Het drietal is op de foto gezet door Anne/Marie Hofman. Zij maakte ook nog een foto van het Leerlingenorkest met haar man Rob als “oudere jongere”.

Na het koperwerk was de beurt aan de saxen. Samen met docente Henny Hordijk vertolkten Lieke en Hannah De vrolijke fluiter.

Bach kwam die middag ook langs en wel zijn meesterwerk The World of Baroque and classical pieces, gevoelvol voorgedragen door Lieke. Hannah hield het bij Händel. Even gevoelvol als haar collegaatje speelde zij op altsax het Menuet.

Als intermezzo tussen de muzikale bedrijven door lieten de majorettes Daisy, Naomi, Cathelijne, Lisa en Elyse zien wat zij allemaal geleerd hadden van instructrice Wendy. Dat het goed was liet jurylid Astrid horen.

Excelsior heeft ook een leerlingenorkest en dat speelde onder leiding van Hans van Hees een rap (de Recordrap) en deel 1 uit Fairyland. Het was niet alleen maar koper waaruit het orkest was samengesteld, want er deden ook houtblazers, de blokfluitgroep van Henny, mee.

Apart trad die groep even later ook nog op met De school gaat uit, Tom Stone is jarig en de Ierse klassieker Wat zullen we doen met de dronken zeeman.

Naast de Jeugd presenteerden zich op deze Excelsior Muziekmiddag ook enkele door de wol geverfde muzikanten, te beginnen met Rens op althoorn. Hij spelde If tomorrow never comes.  In zijn geval een buitengewoon treffende titel, want dat ging iets meer dan een jaar geleden voor Rens op. Toen verzekerden artsen hem dat hij nooit meer zou kunnen blazen, zijn lust en zijn leven. Maar zie: het wonder geschiedde en Rens is weer helemaal terug. Keihard studeren dat dan weer wel, maar dat is Rens wel toevertrouwd. De jury waardeerde zijn optreden zeer en dat deed Rens uiteraard genoegen.

Het buitengewoon lastige stuk van Queen, the Bohemian Rhapsody werd gespeeld door het trompetkwartet met daarin Harry, Jan Willem, Arjen en Menno. De jury toonde zich onder de indruk en terecht., want technisch is het een heel lastig stuk.

Dat gold ook voor het volgende kwartet dat optrad, nu op saxofoon (Astrid, Adrie, Aline en Anja). Zij speelden Little Serenade.

Lourens sloot de Muziekmiddag virtuoos af op bugel met le Carnaval de Venice. 

Het was al meet al een geslaagde bijeenkomst, die zich voor de verandering ook mocht verheugen in veel belangstelling. De Speeldoos zat vol.