Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

De Rheinstadter tijdens het tweede Forte Muziekfestival in/op de Wierickeschans

Fort Wierickerschans nabij Bodegraven is gebouwd in 1673 in opdracht van stadhouder Willem III. Het maakt deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en is, om strategische redenen, gelegen op de splitsing van de Oude Rijn  en de Enkele Wiericke en is vanaf 1 januari 1998 eigendom van Staatsbosbeheer. Met zijn ligging tussen Woerden en Bodegraven waar de oude Romeinse Limes en de Oude Hollandse Waterlinie  elkaar kruisen, is het vanuit ecologisch oogpunt een bijzondere plek: het enige open venster tussen het noordelijk en zuidelijk deel van het Groene Hart.

Vanaf het moment dat Staatsbosbeheer het Fort in haar bezit kreeg, is zij op zoek gegaan naar mogelijkheden om het fort een nieuwe functie te geven, breder dan een militair relict dat als een icoon in het landschap staat. Dit heeft geleid tot een convenant tussen Staatsbosbeheer, Provincie Zuid-Holland, de gemeente Bodegraven, de Stichting Wierickerschans en Kraan Ontwikkeling. Er zijn afspraken over ontwikkeling, exploitatie en beheer vastgelegd. Het gebouw waar Staatsbosbeheer sinds 2006 haar bezoekerscentrum in had gevestigd is hiermee per 1 september 2011 overgedragen aan de Stichting Fort Wierickerschansgroep.

 

Op het fort kunnen dus activiteiten georganiseerd worden, zoals de tweede editie van het Forte Muziekfestival. Dat vond jl. zondag plaats.

Het festival is een initiatief van Forte Evenementen, een vereniging die evenementen organiseert in het Groene Hart en een platform biedt aan culturele organisaties.

Tijdens het muziekfestival traden een groot aantal bands en koren uit de regio op., w.o. dus die original Rheinstadter Musikanten.

 

Verder traden op het Bodegraafs Vocaal Ensemble onder leiding van John Bouwmans, de band Kabrio, een vijfmansformatie uit Zwammerdam, Fabulous!, voorheen het Popkoor, uit Bodegraven, Di Grine Hartski, een klezmer band uit het Groene Hart, the Koos Mark Big Band uit Boskoop en de Jazzband Just Us uit Woerden, bestaande uit 13 muzikanten. De band met daarin Excelsior-trombonist Rob Hofman, staat onder leiding van bandcoach Arjan van der Dussen.

 

Vanwege het uitermate fraaie weer kwam er veel publiek, tussen de 600 en 700 bezoekers, opdraven. De Kapel speelde, onder leiding van Marc Busscher, twee keer 20 minuten. Met veel succes en complimenten van de organisatie.

Hoffotografe van het Festival, Marijke Groot, maakte een serie fraaie foto’ van het Kapeloptreden. Dat laat onverlet dat de andere fotoserie ook best gezien mag worden.