Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Algemene Ledenvergadering

Maandag 12 mei was het weer zo ver: de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Excelsior.

Op  de kop af bijgewoond door 25 leden. Best een behoorlijke opkomst met ook, zoals voorzitter Ruud den Heeten verheugd opmerkte, vertegenwoordigers van alle geledingen van de vereniging.

Nadat het verslag van de vorige ALV en het Jaarverslag van de secretaris snel afgehamerd konden worden, vergde het financieel Jaarverslag iets meer tijd. Voor het eerst sinds lange, lange jaren moest Excelsior de cijfers in het rood schrijven. De winst-e n verliesrekening  b.v. kwam op ruim € 6.000 in de min uit.

Maar daar was best al een verklaring voor, namelijk de activiteiten ondernomen in het kader van het 110-jarig Jubileum. Het Jubileumconcert, de receptie en de feestavond hebben wat gekost, maar daar hadden we als Excelsior dan ook best wat voor. Verwezen wordt naar het item op de site daarover.

Pièce de Resistance was dit keer het investeringsplan. Het slagwerkinstrumentarium dij per jaar uit, maar opslag is er niet. Best lastig als de repetitieruimte ontruimd moet worden voor b.v. Bingo-activiteiten of een feestelijke bijeenkomst.

De bedoeling is om de achterwand eruit te halen en een aanbouw te maken , die dan als opslagruimte gaat fingeren. Niet alleen voor het slagwerk, maar ook voor de (muziek)dossierkasten en het kopieerapparaat. Ook is het de bedoeling daar een PC met scanner neer te zetten, want ooit moet de muziek gedigitaliseerd worden.

Verdere punten op het investeringsprogramma zijn de vernieuwing van de bar, de aanschaf van een Amerikaans model ijskast, de aanschaf van een breedbeeld TV en de aankoop een professionele vaatwasser. Aanvankelijk stond die niet op het programma, maar in de week van de ALV ging die na 26 jaar trouwe dienst stuk. Uit de vergadering kwam tenslotte  nog de wens naar voren om een vibrafoon aan te schaffen.

Het bestuur gaat zich op korte termijn over dit programma, dat de steun kreeg van de Ledenvergadering, buigen. Hoe valt dit programma slim te faseren en, niet onbelangrijk, ook te financieren?

Vermeldenswaard is verder nog dat het bestuur meer body heeft gekregen. Vanuit de Drumband trad Jurriaan Korver toe en uit de Majorettes kwam Amanda Wigboldus naar voren.