Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Vorstelijk optreden van Excelsior Woerden op Koningsdag 2014.

Voor het eerst Koningsdag en er veranderde nogal wat voor Excelsior. Normaal gingen dan iets voor achten een mannetje/vrouwtje of tien de toren van de Petruskerk op voor een serenade. Daarna gezwind naar beneden want het korps moet rond half negen van “de Speeldoos” vertrekken voor de aubade, die altijd strikt om 09.00 uur begon. Dat laatste overigens om het jaar, want in het jaar dat niet op het Kerkplein gespeeld werd, stond Harmelen op het programma.

Met Koningsdag zou het anders gaan. En inderdaad geen torenblazen meer. Ook het bezoek aan Weddesteyn en ’t Oude Landt kon later beginnen. Scheelde zo maar een uur met vroeger. Organisator René den Daas wilde het torenblazen er wel graag in hebben, maar dan om 11.45 uur. Programmatisch was dat heel moeilijk in te passen, want na de beide bejaardenhuizen bezocht te hebben, moest de Fanfare zich iets voor twaalven melden op het Kerkplein. Daar zou een sing a long van start gaan. Een moeilijke naam voor zo iets eenvoudigs als meezingen met de Fanfare met oud-Hollandse wijsjes. Mogelijk voor het laatst, want het is bekend dat men aan Koningsdag een meer eigentijdse invulling wil geven. Benieuwd waar dat in 2015 op zal uitlopen en of in het programma een rol weggelegd is voor Excelsior. Dat neemt niet weg dat Koningsdag 2014 voor Excelsior geslaagd mag heten. Er werd vorstelijk gemusiceerd, getrommeld en gedanst. De foto’s, gemaakt door Elise van Vliet, wijzen dat uit.

Ook zijn er tal van filmpjes gemaakt van het optreden op Koningsdag. Broer Jan-Paul is de maker daarvan.


Na afloop werd het Koningsfeest nog tot half vijf voortgezet in het clubgebouw “de Speeldoos”. Heel veel toast werden op de jarige Koning uitgebracht. Ook muzikaal was er aan de boorden van de Singel  veel te genieten. Ernst en luim wisselden elkaar af, zoals op de foto’s van, alweer, Elise, te zien is.