Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Afscheid Kunstpaus van Woerden met een spetterend optreden van Excelsior.

Halverwege de jaren zeventig kwam Karel van den Bosch als zwemleraar naar Woerden. Enkele jaren later werd hij afgekeurd omdat zijn lichaam niet meer tegen de chloordampen kon. Wat te doen? De gemeente vond voor hem een baantje op het bureau Culturele Zaken.

In de cultuur en aanverwante zaken als muziek, beeldhouw, schilder- en danskunst is Karel blijven hangen. Dat had altijd al zijn belangstelling en bij de gemeente kon hij die belangstelling met de nodige cursussen verdiepen.

Een aantal jaren op het stadhuis, maar halverwege de jaren tachtig verkaste hij om directeur van de Kunstzinnige Vorming (in de wandeling kortweg KUVO genaamd)  te worden.

Wie op school in Woerden gezeten heeft kent hem als bevlogen verteller en promotor van kunst en cultuur.  In het culturele leven van Woerden heeft Karel meer dan drie decennia lang een heel belangrijke rol gespeeld als organisator en stimulator. Heel wat fraais  heeft Woerden door hem op een presenteerblaadje aangeboden gekregen.

Excelsior heeft daarvan ook geprofiteerd. Karel heeft enkele PROMS aan elkaar gepraat op de hem heel eigen manier. Ook de enkele keren dat Excelsior op de Open Monumentendag op het voorplein van Het Kasteel optrad was Karel als presentator van de partij.

Hoogtepunt in de samenwerking met Excelsior was wel op de laatste PROMS. Karel presenteerde het programma, maar zong ook. Samen met Riemer van der Bij, de singer-songwriter, zong hij tot groot enthousiasme van de zaal “ Everybody needs somebody”.

Dat je elkaar nodig hebt, de kunstenaar zijn/haar publiek, de kunstinstelling de geldverschaffers, de leerlingen de man die hen uitlegt wat kunst en cultuur te betkenen hebben enz. was de rode draad uit de afscheidsbijeenkomst die voor Karel donderdag 3 april georganiseerd was. De happening, want dat was het, vond plaats in de aula van het Kalsbeek College, locatie Bredius. Afscheid omdat Karel het na 35 jaar welletjes vond. Hij ging die dag met vroegpensioen.

Er waren sprekers, er was dans, er was muziek en er was cabaret. Het programma dat behoorlijk uitliep verveelde geen moment. Burgemeester Molkenboer was er ook en hij reikte Karel de zilveren speld van de gemeente Woerden uit. Zeer verdiend!

En toen kwam als uitsmijter het Fanfarecorps Excelsior opdraven.  Wat Karel ook van deze dag had verwacht, dit niet. Maar het optreden viel buitengewoon bij hem in de smaak.  Op het podium werd samen met Riemer weer het lijflied, “Everybody needs somebody” ten gehore gebracht.

Het publiek ging uit z’n dak. Karel bewoog zich op de klanken als een jonge god over het podium en dan te bedenken dat zijn vader een dag eerder overleed.  Weinigen die dat die dag wisten. Karel, namens Excelsior van harte gecondoleerd!

 

Elise van Vliet heeft van dit optreden een fotoreportage gemaakt, die het bekijken meer dan waard is!

Jan-Paul van Vliet maakte een filmpje van het optreden van Karel en Riemer en zette het op You Tube http://youtu.be/2VV8UwTJEjI

Op het podium werd Karel ook nog even vergast op de Gladiatorenmars, http://http://youtu.be/8isbicCj_wI