Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nieuwjaarsconcert Fanfarecorps Excelsior Woerden

Het was wat later dan met de beheerder afgesproken, maar zaterdag 18 januari was het zover. In de grote zaal van Concordia gaf Excelsior haar visitekaartje af in de vorm van het Nieuwjaarsconcert.
Het had vooraf wat voeten in de aarde.  Eerst de datum. Na afloop van het Nieuwjaarsconcert 2013 was de afspraak dat het jaar daarop op 11 januari het volgende concert plaats zou vinden.

Toen medio december zekerheidshalve aan beheerder Duco van Ommen gevraagd werd of hij deze datum in de agenda had staan, was het antwoord ontkennend. Het landelijk Harmonieorkest van Bouwend Nederland zou die middag optreden. Duco had dus een dubbele afspraak gemaakt. Foutje, bedankt!

Er zat dus niets anders op dan het Nieuwjaarsconcert een week te verplaatsen.
Anderhalve week voordat het zo ver was kwam het bericht door dat Duco vanwege zakelijke tegenvallers de pijp aan Maarten gegeven had en op stel en sprong uit Concordia vertrokken was.
Concordia, dat valt onder het Hervormd Kerkbestuur, had een tijdelijke oplossing op het oog. De beheerder van de Milandhof zou proberen Concordia weer vlot te trekken. De concerten op de 11e en de 18e konden doorgang vinden.

Dus trad Excelsior 18 januari op met een beproefd en inspirerend programma met solistische optredens van Arjen Jansen (Treble Concerto) op trompet en  Lourens den Hollander (Gabriellas Sang) op bugel. Het programma werd als vanouds vlot aan elkaar gepraat door voorzitter Ruud den Heeten. Het begin was uiteraard bestemd voor de ABBAsong Happy New Year. Andere nummers op het programma waren o.m. You Raise me up, de New Baroque Suite, de mars Vpred, Feliz Navidad en Birds van Anouk. Het concert werd geheel in stijl afgesloten met de Radetzky-Marsch.

Een opsteker was dat de zaal vol zat. Oud-voorzitter Dirk Schippers was voortdurend in d weer om er stoelen bij te zetten. Een corvee dat hij graag voor zijn rekening nam. Het publiek reageerde enthousiast en dus kon Ruud afsluiten met de toezegging dat er volgend jaar ook weer een Nieuwjaarsconcert op het programma gezet zal worden.

De foto’s zijn van Elise van Vliet.