Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Weihnachtsmarkt in Steinhagen met die Original Rheinstadter Musikanten uit Woerden.

En weer stonden ze er, de muziekkapel uit Woerden. Voor de 21ste keer (of moeten er nog een paar jaartjes bijgeteld worden?) reisden de leden van de Kapel onder leiding van Marc Busscher  zaterdagmorgen in alle vroegte af naar de Bondsrepubliek om daar rond 12.00 uur aan te komen.
Steeds hetzelfde programma, maar het blijft ltoch euk om ver van Woerden muziek te maken. Ook om er uit te zijn.

Dit jaar was het toch weer anders dan anders. De voorgaande jaren werd er altijd in een grote muziektent gespeeld. Die tent stond aan de rand van de Weihnachtsmarkt en dat was te merken aan de publieke belangstelling. Over het gehele genomen was die matig, behalve op het moment dat Sinterklaas uit Woerden de Kerstman uit Steinhagen ontmoette.

Nu was er voor gekozen om de Kapel op verschillende locaties te laten optreden en dat was een goed besluit.

Wat ook anders verliep was het avondeten. Normaal gebeurde dat in het hotel Am Quellenthal. De gemeente was in de persoon van burgemeester Klaus Besser gastheer. Maar het verbreken van de stedenband door Woerden zit daar toch niet lekker. Het diner werd dus afgeschaft. Overigens bleek al een aantal jaren dat een deel van de Kapel tijdens het avondtreffen elders vertoefde. Bij de Griek en daar zaten nu alle muzikanten van de Kapel zaterdagavond te tafelen.

Raadslid van Progressief Woerden, Gerard van der Lit, wiens partner Ulla raadslid in Steinhagen  is (van de CDU) maakte van het circulerend optreden van de Kapel een fotoreportage. Waarvoor dank.