Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Jubileumconcert ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan van Fanfarecorps Excelsior Woerden.

Voor het Jubileumconcert was de Opstandingskerk uitverkoren. De akoestiek daar is geweldig, maar de uitvoering mocht er ook wezen. Het orkest onder leiding van Hans van Hees was erg goed op dreef, de solisten waren voortreffelijk, de man die het programma aan elkaar praatte (Ruud den Heeten) stak bijzonder goed in zijn vel en de speech van de gemeentelijke vertegenwoordigster (wethouder Yolan Koster) verraadde dat zij  uitstekend op de hoogte is van het reilen en zeilen van de vereniging.

Nog even over de solisten. Uit eigen kring komt trompettist Marc Busscher voort. Hij heeft van zijn hobby via een afgeronde opleiding aan het Utrechts conservatorium zijn beroep gemaakt en liet dat horen ook, vrijdagavond 1 november in de Opstandingskerk. Twee nummers speelde hij solo, het Trebble Concerrto van Ted Huggens en La Virgin de la Macarena  in het arrangement van Calvin Costi.

Lourens den Hollander soleerde op zijn bugel Gabriellas Sang van Stefan Nilsson en dat deed Lourens voortreffelijk. Dat laatste deed ook Menno Hordijk op trompet in de New Baroque Suite van Ted Huggins.

Martine Zuidam was zangsoliste in Birds van Anouk.

Het optreden was kortom echt een succes en een waardige herdenking van het 110 jarig bestaan. De vele toeschouwers die de Opstandingskerk vulden gingen tevreden derwaarts, om het even in gewichtige termen te zeggen.

Van het optreden zijn filmfragmenten gemaakt en diverse foto’s.

Fotograaf van dienst was Paul de Ridder. Hij heeft zijn foto’s in sepieia “afgedrukt” om dat hij die kleur het best vindt passen bij dit jubileum. Een tikje nostalgie dus. Maar er zijn er natuurlijk ook in kleur.