Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior repeteert in de gereformeerde Opstandingskerk ter voorbereiding van het Jubileumconcert.

Op 1 november 2013 is het op de kop af 110 jaar geleden dat enkele Woerdense notabelen en zij die dat later zouden worden als gevolg van hun initiatief, het Fanfarekorps Excelsior  Woerden gesticht hebben.
Daarmee is Excelsior een van de oudste, dat zonder meer, maar wellicht ook de oudste vereniging die Woerden herbergt.
Dat feit moet natuurlijk gevierd worden. Niet grootst, want dat vereist een organisatie en ruime financiële middelen; zaken die Excelsior thans in die mate moet ontberen. Maar het feit als zodanig moet toch wel herdacht worden.
Dat gebeurt in alle bescheidenheid met een concert, een receptie en een feestavond.
Het concert wordt op 1 november, geen toevallige datum, zie boven, gegeven in de Opstandingskerk aan de Wilhelminaweg. Waarom in de kerk?
Welnu, de theaterzaal van Het Klooster was al een jaar van te voren volgeboekt en met deze kerk waren met het concert dat eind vorig jaar door het Groene Hart orkest gegeven was, goede ervaringen opgedaan. Enkele leden van Excelsior speelden met dat symfonieorkest mee en hun ervaringen waren heel positief. Vandaar deze keuze,

Het is niet voor het eerst dat Excelsior in de kerk optreedt. Als begeleidingsorkest bij Kerstvieringen zijn de Opstandings- en de Petruskerk bij Excelsior niet onbekend.
Maar een concert geven is toch andere koek. Vandaar dat er eerst in de kerk geoefend moest worden. Het hele programma, dat op 1 november a.s. uitgevoerd wordt, passeerde gisteren de revue. Op de vaste repetitieavond was Excelsior uitgeweken naar de Opstandingskerk en het klopte die avond helemaal. De kerk was een uitstekend decor voor fabelachtige solistische optredens van Lourens den Hollander op bugel en Arjen Jansen op trompet.

Als het concert op 1 november achter de rug is volgen op de zaterdag erna (9 november) de receptie van het bestuur (van 15.00 tot 18.00 uur), gevolgd van af 19.00 uur door een feestavond te beginnen met een stampotbuffet, verzorgd door de bespeler van de Turkse trom, Cees Wisseloo.