Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Zomerconcert Excelsior in tuin Petruskerk

Heel regelmatig speelt het Fanfarekorps Excelsior in Concordia. Concordia is een etablissement in het hartje van Woerden en stamt uit de 16e eeuw. Heel oud dus al. Laatstelijk speelde Excelsior er tijdens het nieuwjaarsconcert op 11 januari 2013.


RPL TV maakte van het concert een opname

Decennialang zwaaide Jan van Eck in Concordia de scepter. In de loop van het vorig jaar werd hij opgevolgd door Duco van Ommen. Duco wil meer van Concordia maken dan toen Jan van Eck, met alle respect, daar nog aan het hoofd stond. Zo wil hij iets met de overkant. Daar ligt achter de Petruskerk een schitterende tuin. Die kent weinig bezoekers. Dat zouden er meer moeten zijn dacht Duco, maar dan moeten daar ook voorzieningen in de vorm van tafeltjes en stoelen komen. Maar niet alleen dat: wat zou het leuk zijn als er ook levende muziek was.

Die gedachte ventileerde hij aan het slot van het Nieuwjaarsconcert tegen Excelsior-voorzitter Ruud den Heeten. Dat leidde vooralsnog niet tot concrete afspraken. Maar het bleef wel in de gedachten hangen. Duco gaf in het AD/Groene Hart op 5 juni jl. een interview weg, waarin hij het stevig opnam voor de Kerktuin. Vanuit het bestuur werd onmiddellijk contact met Concordia opgenomen. Zou het niet leuk zijn om het Zomerconcert, dat in het kader van het 110-jarig bestaan werd voorbereid, in de Kerktuin te geven. Duco gaf alle medewerking daaraan en dus concerteerde Excelsior daar afgelopen zaterdagmiddag.

Het was een warme dag met volop zon. De bezoekers, die in een vrij groot aantal opgekomen waren genoten zichtbaar met een hapje en een drankje binnen handbereik.

De muziekcommissie van Excelsior had een interessant programma voorbereid. Bach, Robby Williams en Stevie Wonder wisselde elkaar af. In het programma zaten ook een drietal mooie marsen. De Florentiner Mars, de mars Arnhem en Don Pedro. Kortom voor iedereen aansprekende muziek. Het publiek genoot zichtbaar en dat gold trouwens ook voor de musici van Excelsior. Dat stond ook dit keer weer onder leiding van Hans van Hees. Ruud den Heeten praatte het programma op een aanstekelijke manier aan elkaar. Het was een geslaagd optreden, dat vraagt naar meer en dat zal ook gebeuren. Het bestuur van Excelsior gaat zich daar sterk voor maken en gaat er op voorhand van uit dat de leden daar ook voor zullen gaan.

Van het optreden zijn foto’s en films gemaakt. Het merendeel komt uit de koker van Sebastiaan Uijtten-Boogaard, waarvoor dank! De laatste 10 foto’s zijn overigens van Wim.