Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Optreden Excelsior bij de Dodenherdenking

Sinds drie jaar mocht Excelsior van het organiserende 4 en 5 mei comité weer meedoen met de Dodenherdenking.  Doordat Excelsior in 2010 een keer ontbrak mocht het van het toenmalige comité net meer meedoen. Maar er zit nu een nieuw comité onder voorzitterschap van Marjan Haak, oud wethouder en oud gedeputeerde en oud VVD fractievoorzitter Edwin Rateland als secretaris. Dat bestuur nodigde Excelsior uit om afwisselend met Harmnie De Vriendschap de muziek te verzorgen tijdens de Dodenherdenking op de Meeuwenlaan.

Er werden koralen ingestudeerd en die klonken fraai. Eerst op de begraafplaats op de Meeuewenlaan en daarna bij de gedenknaald op de Meeuwenlaan. Menno Hordijk speelde het taptoe signaal, dat de twee minuten stilte inluidde.

De muzikale leiding was in handen van Ruud den Heeten, die dat uitstekend deed. Van verschillende kanten kwamen waarderende opmerkingen voor de muziek, die Excelsior ten gehore bracht. Ronduit enthousiast toonde zich ook Nico van der Steeg, net aangetreden als vooritter van Harmonie de Vriendschap. Ruud, onze voorzitter, maakte kennis met zijn collega en afgesproken werd om het daarbij niet te laten.

De herdenking van onze gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog  was zoals altijd weer een indrukwekkende gebeurtenis. Excelsior kan terugzien op een waardig en zeer geslaagd optreden.

De foto’s zijn van Sebastiaan Uijtten Boogaard. Zie: http://www.flickr.com/photos/95463974@N06/