Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Laatste Koninginnedag in Harmelen

Drumband in actie voor podium Kerkplein Harmelen. Wat een slagkracht!
Drumband in actie voor podium Kerkplein Harmelen. Wat een slagkracht!

Excelsior moest op wat de laatste Koninginnedag zou worden, al vroeg uit de veren.

Om iedereen in Harmelen een de gelegenheid te stellen om de abdicatie van Beatrix op TV mee te maken, moest de traditionele aubade om 10.o00 uur worden beëindigd.

Dus was het al om 08.45 uur verzamelen geblazen bij de Emté supermarkt. Voorheen bekend als de Golff.

Geluk bij een ongeluk was dat het torenblazen dit jaar niet door ging. De tijd zou dan wel erg krap geworden zijn voor een aantal muzikanten.

Waarom ging dat niet door? Twee redenen. De eerste is dat de ARBO roet in het eten had gegooid. De houten trap naar boven zou zijn afgekeurd, te gevaarlijk. Tweede reden zou geweest kunnen zijn dat de opvolger van Johan Visser als voorzitter van het Oranjecomité,  Dirk Roelevink, het nog niet op ’t netvlies dat Excelsior traditiegetrouw  vanaf de toren speelt.

Ook de voorzitter van het Harmelense Oranjecomité, Ton van Engelen, had het niet begrepen, want hij prees in zijn toespraak de Torengangers van Excelsior uitbundig.

Kan gebeuren. Verder was het in Harmelen best gezellig. Behoorlijk wat kinderen hadden zich verzameld met hun ouders om een oranjeballon voorzien van een kaartje met naam en adres op te laten. Benieuwd waar de verste gevonden wordt. Na de toespraak van locoburgemeester Martin Schreurs klonk het Harmelense Volkslied, ingezet door voorzanger Gerben de Vos. Nog niet zo stemvast was Gerben, want geregeld raakte hij 1 maat achter bij het Fanfarekorps. Onder leiding van Ruud den Heeten werd dat volkslied strak in de maat gespeeld.

Na de “verplichte” rust om de troonswisseling te bekijken op het grote LED-scherm , stelde de hele club zich op voor de gang naar Huize Gaza.

Wat tot nu toe nog nooit gebeurd was, belangstellende bewoners die de moeite namen om buiten naar het korps te luisteren, gebeurde nu wel.

Na het Wilhelmus ging het weer richting supermarkt. De thuisreis ving aan. Iedereen kon rond 11.30 thuis zijn om de rest van de dag naar de TV te kijken. Dat was absoluut de moeite waard. Consequentie van de troonswisseling is wel dat Excelsior volgend jaar op 27 april  “aan de bak”  moet, want dan  zal de eerste Koningsdag gehouden worden.

De foto’s zijn van “huisfotograaf” Sebastiaan Uijtten Boogaard. Link:  http://www.flickr.com/photos/95463974@N06/

Op weg naar het Kerkplein

 

 

Na de Drumband de Fanfare met aansprekende marsmuziek
Na de Drumband de Fanfare met aansprekende marsmuziek