Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Vrijetijdsorkest excelleert in de Lutherse Kerk

Zaterdag 20 april concerteerde het Vrijetijdsorkest van Harmonie de Vriendschap in de sfeervolle Lutherse kerk.

Aan dit orkest dat vroeger door het leven ging als het Seniorenorkest, doen twee leden van Excelsior mee. Kees en Adrie Batelaan. Kees op de bas en Adrie op de altsax. Vanwege enig fysiek ongemak zat Kees zaterdag onder het publiek.

 

De Vriendschap en Excelsior, dat is toch water en vuur of kat en hond?

Vroeger was dat zeker zo, maar de mensen die weten van de hoed en de rand zijn er eigenlijk niet meer. Dat geldt zeker voor de Vriendschap, waar de grootste “vriend” van Excelsior,Tom van Kleef al enige tijd geen penvoerder eer is.

Reden om de verschillen uit het verleden maar met de mantel der liefde toe te dekken. Want waar ging het eigenlijk over?De eerste gesprekken over betere samenwerking starten op korte termen.  Vermeldenswaardig is nog dat verleden week een lid van de vriendschap bij Excelsior een EsBas kwam lenen.

Nu naar het concert van afgelopen zaterdag.

Er werd door de krasse knarren en de enkele dames, die ook niet meer zo piep  zijn, even enthousiast als voortreffelijk gemusiceerd. Enkele nummers die op het Excelsior-repertoire staan, zoals Highland Cathedral en Yellow Mountains  werden ook uitstekend vertolkt door het orkest dat onder leiding staat van Maaike Gerlsma.

Het oudste lid van de club, Fred Langendonk  op klarinet, ging van enthousiasme enkele keren bijna uit z’n dak. Helaas: een filmpje is er niet gemaakt, waardoor dat niet kon worden vastgelegd voor het nageslacht.  Foto’s zijn er wel.

 

Het Vrijetijdsorkest enthousast in actie
Het Vrijetijdsorkest enthousast in actie
De leiding was in handen van Maaike Gerlsma. Zij heeft eer van haar werk
De leiding was in handen van Maaike Gerlsma. Zij heeft eer van haar werk