Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nog zes dagen te gaan na de zondagsrepetitie in danscentrum Delicious en dan gaat het los: de 16e PROMS

Op zondagmiddag vond de laatste gezamenlijke repetitie plaats als voorbereiding op het Excelsior Promsconcert van 16 maart a.s. Na een eerdere repetitie met The Martin Mans Formation, operakoor Opera Viva en de solisten, was het nu de beurt aan de dansteams van Delicious (zie foto) en aan de instrumentalisten die zijn ingehuurd voor het verrassingsoptreden van dit jubileumconcert. Excelsior huldt zich richting de media nog in een stilzwijgen wat dit laatste precies wordt, maar dat het een in Woerden nog nooit vertoond spektakel wordt, is inmiddels wel duidelijk.

Zondagmiddag 10 maart  heeft dirigent Hans van Hees bij de wekelijkse repetitie nog de laatste puntjes op de i gezet. Nu is ook het orkest er helemaal klaar voor om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. De vaste bezoekers weten dat ze altijd oren en ogen te kort komen bij deze avondvullende Promsconcerten, maar presentator Karel van de Bosch zal het publiek op een vlotte manier door het afwisselende programma leiden. Zoals het thema ‘Classical Moments’ doet vermoeden zitten daar veel klassieke werken in, maar de afwisseling met andere genres is zeker ook dit jaar aanwezig. De afwisseling is ook terug te vinden in de grote verscheidenheid in samenwerking tussen de muzikanten, koren, solisten en dansers. Dit alles ondersteund door een professioneel licht- en geluidsteam van het Woerdense Clipper MS.

Bij Delicious werd geoefend met de dansgroepen. Verder kwamen er nog twee trompettisten bij. Zij gaan onze vaste trompettisten bijstaan bij het openingsnummer, de Aida van Verdi. Organisator Harrie Banken memoreerde nog dat zeker 10 collega-orkesten zijn benaderd met de vraag of hun trompettisten er zin in hadden om mee te spelen. Het zijn er uiteindelijk twee geworden. De oogst is mager, maar ook in de muziek geldt dat alleen maar kwaliteit geldt en niet de kwantiteit.  Die kwaliteit was goed op de repetitie te horen. Het nummer Highland Cathedral wordt ingeleid en verder begeleid door doedelzakspelers. Twee waren er bij op de repetitie, maar tijdens de uitvoering op zaterdag zulenj dat er vier zijn. ZIJ speelden het nummer samen met vier leden van de drumband van Excelsior.

Een evenement als dit zou nooit georganiseerd kunnen worden zonder de steun en inzet van vele vrijwilligers. Maar Excelsior is ook erkentelijk voor de support van het VSB Fonds, Rabo Dichtbijfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, CPW en Clipper MS.

Aangezien dit een eenmalige voorstelling betreft en de voorverkoop inmiddels een grote vlucht heeft genomen is het verstandig om bijtijds kaarten te kopen. Het gereduceerde tarief van 7.50 Euro geldt nog tot vrijdagavond 15 maart.  De grote zaal in Sportcentrum Snellerpoort is op 16 maart vanaf 19:00 uur toegankelijk voor publiek en zolang de voorraad strekt zijn daar dan nog kaarten te verkrijgen à 10 Euro. Het concert begint klokslag 20:00 uur.

De after party start rond 23:00 uur en wordt verzorgd door de Woerdense Klooster Big Band (voor meer informatie over de locatie, het programma, de artiesten en de voorverkoop ga naar: www.excelsior-woerden.nl/proms.

Voor foto’s zie https://picasaweb.google.com/106111475842435405103/ZondagrepetitieVoorDe16ePROMS

Harrie met zijn twee " ingehuurde"  trompettisten. Klaar voor de Aida.
Harrie met zijn twee ” ingehuurde” trompettisten.
Klaar voor de Aida.
Tamboers van Excelsior begeleiden de doedelzakspelers
Tamboers van Excelsior begeleiden de doedelzakspelers

 

Wat een geluid maken die  twee pipers!
Wat een geluid maken die twee pipers!
(Een deel van) het orkest is er absoluut klaar voor
(Een deel van) het orkest is er absoluut klaar voor

 

Een van de twee dansgroepen die zich zaterdagavond waar gaan maken
Een van de twee dansgroepen die zich zaterdagavond waar gaan maken

 

Na afloop van de zondagsrepetitie louter tevreden gezichten
Na afloop van de zondagsrepetitie louter tevreden gezichten