Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Promsconcert Excelsior ‘Classical Moments’

Op zaterdagavond 16 maart onthaalt Excelsior vele prominente artiesten op haar 16e Proms in Sporthal Snellerpoort. Aanvang 20:00 uur. Kaarten 10 Euro (of 7,50 Euro in de voorverkoop bij Friendly’s Cafetaria, Van Vliet Muziek of via deze website (klik op de kaartjes links bovenaan)).

De Woerdense dirigent en organist Martin Mans.
De Woerdense dirigent en organist Martin Mans.

Vanwege het 110-jarige bestaan van deze muziekvereniging wordt er groots uitgepakt en zullen drie koren (bijna 200 zangers) op het podium treden. Twee daarvan zijn mannenkoren die worden geleid door de Woerdense musicus Martin Mans. Daarnaast treden de dames van Opera Viva op, die zijn verbonden aan muziekschool Het Klooster en zingen onder leiding van operazangeres Carla Regina. Geheel toepasselijk in dit Verdi-jaar zal het programma geopend worden met de Triomphmars uit de Opera Aida. Ook in klassiekers als het Slavenkoor en Drinklied zullen deze koren te bewonderen zijn.

Iets recentere klassieke ‘momenten’ zullen beleefd worden wanneer de solisten Bert Simhoffer, Dianne Kouwen en Martine Zuidam in unieke duetten o.a. de werken Vivo per lei en Con te partiro van Andrea Bocelli vertolken. Zij zullen ook de mooiste hits van Stevie Wonder voor hun rekening nemen.

Excelsior's dirigent Hans van Hees.
Excelsior’s dirigent Hans van Hees.

Eerdere bezoekers van de Proms weten inmiddels dat danscentrum Delicious een vaste gast is op dit avondvullende muzikale evenement. Twee demogroepen en een ballroomdanspaar zullen bewijzen dat ook het klassiekere repertoire van dit jaar zich voor mooie dansen leent.

De muzikale begeleiding wordt uiteraard verzorg door het orkest van Excelsior onder leiding van Hans van Hees en op veler verzoek zal het orkest zich dit jaar ook iets vaker uitsluitend instrumentaal laten horen. Regelmatig zullen verrassende elementen worden toegevoegd door o.a. de virtuoze organist Martin Mans.

Tijdens de altijd gezellige afterparty kunnen publiek en artiesten dit jaar genieten van de muziek van de Klooster Big Band uit Woerden.

Gastheer en solist Bert Simhoffer
Gastheer en solist Bert Simhoffer

De presentatie van deze avond is in handen van Bert Simhoffer, die sinds 33 jaar op het toneel staat en in 2012 werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn theaterverdiensten in diverse bekende musicals. Hij heeft op een eerder Promsconcert al bewezen een kenner van het klassieke repertoire te zijn en hij kan de wetenswaardigheden ook op een vermakelijke manier op het publiek overbrengen. Dat wordt dus weer een avondje genieten voor het publiek.

Kaarten zijn te koop bij de voorverkoopadressen (Friendly’s Cafetaria en Van Vliet Muziek) en via de website van Excelsior (www.excelsior-woerden.nl). Zie ook bijgaande poster voor meer details.