Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

De 16e PROMS. Het aftellen begint. Nog even en het is zaterdag 16 maart.

In dit Verdi-jaar zal het programma gepast geopend worden met de Triomphmars uit de Opera Aida en ook klassiekers als het Slavenkoor en Drinklied en werken van de componisten Bach, Beethoven en Orff worden door orkest, orgel en koren uitgevoerd.

De 110-jarige muziekvereniging Excelsior pakt dit jaar groot uit en brengt drie koren (bijna 200 zangers) op het podium; de mannenkoren Gouwestem en TMMF van de Woerdense musicus Martin Mans en het aan het Klooster verbonden Opera Viva onder leiding van de mezzosopraan Carla Regina. Muziek van recentere datum zal door de mooi aangekleede concertzaal klinken wanneer de ook niet mis te verstane solisten Bert Simhoffer, Dianne Kouwen en Martine Zuidam o.a. werken van Andrea Bocelli, Leonard Cohen of Stevie Wonder voor hun rekening nemen.

De muzikale begeleiding wordt uiteraard verzorgd door het orkest van Excelsior dat moeiteloos zal omschakelen tussen de verschillende muziekstijlen die op het programma staan. Sommige klassiekers zullen namelijk in een verrassend modern jasje gepresenteerd worden. Verder worden de optredens regelmatig verrijkt met virtuoos orgelspel van Martin Mans en dans van danscentrum Delicious.

De presentatie van deze avond is handen van Bert Simhoffer, die sinds 33 jaar op het toneel staat en in 2012 werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn theaterverdiensten in bekende musicals. Hij is een kenner van het klassieke repertoire en weet bovendien het publiek te animeren met zijn aanstekelijke presentatie.

Tijdens de altijd gezellige afterparty kunnen publiek en artiesten dit jaar genieten van de muziek van de Klooster Big Band uit Woerden.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. het VSB fonds, Rabo Dichtbijfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, CPW en Clipper MS.

Kaarten zijn te koop bij de voorverkoopadressen (Friendly’s Cafetaria en Van Vliet Muziek) en via de website van Excelsior (www.excelsior-woerden.nl/proms/)