Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nieuwjaarsconcert Excelsior Woerden

Minder dan 24 uur geleden was Concordia nog “the place to be” voor wie er in Woerden denkt ertoe te doen. Daar werd namelijk de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Woerden gehouden. Een bijzondere receptie, want sporticoon Esther Vergeer, verzamelaarster van een groot aantal Paralympische medailles en in meer dan 500 tenniswedstrijden ongeslagen, werd benoemd als eerste ereburger van Woerden.

Het Fanfarekorps Excelsior had haar een spetterende muzikale huldiging kunnen bereiden. Maar Excelsior was er niet.

Wel aanwezig op de receptie was secretaris Wim van Geelen, die voor het bestuur de honneurs waarnam door waarnemend burgemeester Jan Waaijer namens de club een goed jaar toe te wensen. Voor hem zal de toekomst in Woerden maar kort zijn. Binnen een maand treedt er namelijk een ‘echte’ burgemeester aan.

De morgen erna moest de Excelsior-secretaris al vroeg uit de veren, want om 08.15 uur (stipt) zou Radio M Utrecht bellen voor een interview over het Nieuwjaarsconcert.

Dat er  op dat onchristelijke tijdstip nog mensen zijn die daarnaar luisteren en aangespoord worden om naar het concert te gaan bleek ’s middags. De zaal zat vol en onder het publiek waren mensen die de uitzending hadden gehoord en naar Concordia waren getrokken.

Teleurgesteld werden zij niet, want het was een heel leuk programma dat Excelsior onder leiding van Hans van Hees presenteerde. Er was voor elk wat wils. Er was marsmuziek, er was een koraal van Bach, Pop meets Beethoven en aan het slot de Radetzkymars, om maar een greep uit het programma te doen.

Uiteraard werd ook Happy New Year gespeeld. De klassieker van het Zweedse Abba.

Over Zweden gesproken, dirigent Hans van Hees heeft een speciale relatie met dat land. Zijn dochter woont daar. Tijd voor een nieuwtje. Hans meldde dat zijn dochter zwanger is en dat hij medio juni opa hoopt te worden. Hij gaf vast te kennen dan naar Zweden af te reizen. Dus in die periode geen concert, raadde hij het korps aan.

Naast de Fanfare gaf ook de Drumband een spetterend optreden. Tambour-maître  Dirk Schippers haalde alles uit zijn mensen en het publiek kon dat wel waarderen.

Iets na vijven was het concert, dat klokke half vier begon, afgelopen en toen kon de verjaardag van slagwerker Meindert van Vliet gepast gevierd gaan worden.

In het onderstaande twee foto’s. Op de onderste foto is wnd. burgemeester Jan Waaijer aan het woord tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Op de andere foto is het Excelsiorvoorzitter Ruud den Heeten die hetzelfde doet, maar dan voor een ander publiek. In zijn openingswoord veel aandacht voor de komende PROMS en natuurlijk wordt het publiek een goed 2013 toegewenst.

Voorzitter Ruud den Heeten spreekt het publiek toe over o.m. de naderende PROMS (16 maart a.s.) en went het een goed 2013 toe.


Voor foto’s zie  verder de link: Nieuwjaarsconcert in Concordia van Excelsior Woerden