Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Kerstconcert in de Brediushof (met opnames)

Het Fanfareorkest Excelsior Woerden verzorgt al tal van jaren een kerstconcert in de Brediushof in Woerden. Dit tot groot enthousiasme van bewoners en staf.  Ook de orkestleden zijn altijd weer warm te krijgen voor dit optreden.  Wat wil je ook als je voor een enthousiast publiek speelt.

Afgelopen dinsdag was het weer zo ver. Klokslag 19.30 uur hief dirigent Hans van Hees zijn dirigeerstok in de lucht en begon het concert, bestaande uit bekende kerstliederen en enkele concertnummers (ga naar de bijlage onder dit bericht om enkele opnames te beluisteren).

Maar wat is en waar staat de Brediushof eigenlijk voor? En waarom is Excelsior altijd weer enthousiast te krijgen voor het optreden daar?

Abrona Brediushof Woerden ligt aan de rand van Woerden. Vroeger was er het belastingkantoor gevestigd. In deze voorziening zijn 28 woonappartementen, een logeerhuis en dagbesteding gevestigd. Van deze 28 appartementen hebben 4 appartementen een eigen voordeur. De locatie heeft een goede ligging; het centrum, winkels en werk zijn makkelijk lopend, per fiets of openbaar vervoer bereikbaar.

Appartementen

De appartementen hebben alle een aparte slaapkamer en eigen douche en toilet. Per verdieping is er een gezellige, gemeenschappelijke huiskamer.

Voor wie?

Bij de Brediushof wonen 28 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in de leeftijd vanaf 18 jaar, de meeste cliënten zijn jongeren tussen de 20 en de 30 jaar. Een aantal van de bewoners hebben naast hun verstandelijke beperking ook een stoornis in het autistisch spectrum. Er zijn twee kamers speciaal ingericht voor mensen met een rolstoel.
Begeleiding
De cliënten kunnen terugvallen op de 24-uurs zorg (op basis van scheiden wonen en zorg). Dat wil zeggen dat er 24 uur per dag een begeleider aanwezig is. De ondersteuning van de cliënten is breed en op maat. Van verzorging tot ondersteuning bij de praktische- en sociale zelfredzaamheid. Huiselijkheid, familiecontacten en veiligheid hebben een belangrijke plek in de begeleiding.

Tijdens het Kerstconcert zitten niet alleen bewoners geboeid te luisteren, maar ook veel familieleden, vader, moeder, vrienden  en bekenden.

Voor volgend jaar staat er weer een concert op het programma. Bewoners kijken er al naar uit, zo verzekerde de locatiemanager het bestuur van Excelsior. Da geldt zeker ook voor de enthousiaste blokfluitgroep.

Voor meer foto’s zie Kerstconcert Fanfarekorps Excelsior in Brediushof (Picasa).