Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Cultuurcafe is belangrijk voor Excelsior

Dit onderwerp heeft in ieder geval niet met muziek te maken, maar met Cultuur. Maar is muziek geen deel van de cultuur?

De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Dus gaat het toch een beetje over muziek, maar dan vanuit de culturele hoek. Woerden heeft een uitgebreid cultureel leven. Veel verenigingen en individuen houden zich daarmee bezig. Muziek, zang, dans, beeldhouwen, boetseren, weven, schilderen, te veel om op te noemen.

In Woerden probeert het Cultuur Platform wat orde in de chaos te scheppen.

Om de zoveel tijd organiseert het CPW een Cultuurcafé. Deze week was die in Babylon, het centrum van Woerdens Jeugdcultuur.

Voor Excelsior waren belangrijke zaken aan de orde. Allereerst het Loket Spontane Zaken. Daar kan men terecht om een financiële bijdrage van de gemeente in een project. De grote man achter dit loket, Karen v.d. Bosch, meldde de zaal dat  op dit moment 28 aanvragen voor zo’n bijdrage ingediend zijn. De pot zou voor dit en het komend jaar nog aardig gevuld zijn. Niet geschoten is altijd mis, dus laten we als Excelsior voor de PROMS b.v. maar eens een aanvraag doen.

Dan was er die avond ook nog een optreden van Woerden Konnekt. Een rapgroep, waar de spontaniteit van afvloog. Uitgevoerd werd o.a. het van You Tube bekende nieuwe nummer WOERDEN. De zaal ging bij het uitvoeren van dit nummer “uit haar bol”. Voor foto,’s: De rappers van Woerden Konnekt

Hoewel muzikaal mijlenver verwijderd van wat Excelsior doet is het misschien helemaal geen gek idee om eens gezamenlijk op te treden. Wie weet wat voor mooie dingen daar nog  uit voort kunnen komen.

Ten slotte was er nog een act voor twee heren. CPW-bestuurslid en oud-directeur van het Minkema, Ruud van de Herberg in gesprek met cultuurwethouder Bob Duindam.

Twee heren met elkaar in gesprek, links Ruud van de Herberg en rechts Bob Duindam

Ondanks alle bezuinigingsperikelen had Duindam groot nieuws. Naast het Loket Spontane Zaken voor het, met alle respect, kruimelwerk komt er een Cultuurloket. Achter het loket de kassa met een inhoud van € 50.000. Dat bedrag wordt als subsidie uitgegeven aan allerlei meer regulier cultureel werk. Het CPW treedt op als adviesinstantie.

Ook dit is iets wat het Excelsior-bestuur zeker in de gaten moet houden.

Een uitgebreid verslag is, voor de liefhebbers, te vinden op: Cultuur Platform Woerden aanwezig in Babylon

Columnist Frits Bugter, geestelijk vader van de Oud Hollandse Spelen, droeg een column voor

 

De termijn van onze stadsdichteres Najiba Abdellpoui loopt in mei af. Zal Marja Hanko haar opvolgen? Dan hier al vast ene primeur.

 

Beeldhouwer Nel Overkamp uit Harmelen, present in Babylon, toonde beelden van krachtige bronzen stierennekken