Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Esther Vergeer wordt eerste ereburger van Woerden en de Speeldozen waren erbij

Esther Vergeer, 4 keer achtereenvolgens Olympisch kanpioen tennissen op de Paralympics. Geweldig! En dat moet gevierd worden.

Dat gebeurde eerder deze week in de Ridderzaal in het bijzijn van Marc Rutte. Vrijdag jl. gebeurde dat op het Kerkplein in Woerden en de Speeldozen stonden vooraan om het publiek te enthousiasmeren.

 

Dat lukte wonderwel en toen kwamen Esther en haar collega Jiske Griffioen, ook uit Woerden en brons met tennissen op de Paralympics, aangerold op het Kerkplein.

Het enthousiasme bij het publiek was voelbaar.

Wie er ook waren? Allereerst Loes Ypma, de dag ervoor afgetreden als wethouder van Woerden omdat zij naar de Tweede Kamer gaat namens de PvdA en Hans Schmidt, ambteloos burger. Loes deed nog alsof ze wethouder Sport was en zij gaf in gloedvolle volzinnen blijk van haar bewondering voor Esther en Jiske.

Loes Ypma huldigt de kampioenen: 2pMUUJjkZh8

‘Esther Vergeer is de eerste ereburger van Woerden.’ Met deze woorden overhandigde waarnemend burgemeester Waaijer Esther Vergeer tijdens haar huldiging een passende ‘oorkonde’.

Esther Vergeer is sinds 1998 regerend wereldkampioen rolstoeltennis Paralympische spelen.

Ester heeft uitzonderlijke prestaties neergezet op het gebied van rolstoeltennis. Hierdoor is zij een groot voorbeeld voor velen. Niet alleen voor mensen die aan een rolstoel zijn gebonden, en niet alleen in de wereld van de sport, maar voor iedereen die voor een moeilijke opgave staat. Esther is uitgegroeid tot een icoon. Iets wat ze zelf misschien niet helemaal beseft. Haar voorbeeldfunctie reikt veel verder dan Woerden. Haar prestaties bevinden zich op wereldniveau. Woerden is enorm trots dat iemand als Esther in hun midden woont.

‘Als we het ereburgerschap hadden, dan zou Esther Vergeer dit als eerste krijgen’ Deze opmerking binnen het College van Woerden is onmiddellijk waar gemaakt. Maar de gemeenteraad moet nog beslissen. Hoe die beslissing zal uitvallen: natuurlijk positief voor Eshter.

Voor de nieuwe waarnemend burgemeester Jan Waaijer is het pleit al beslecht. De huldiging was voor hem overigens zijn eerste publieke optreden in Woerden en dat deed hij goed.

Jaan Waaijer aan het woord

Voor foto’s zie Esther Vergeer ereburger van Woerden