Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Afscheid Hans Schmidt en De Speeldozen waren daar ook weer bij

Vrijdag was er de huldiging van Esther Vergeer en Jiske Griffioen. De Speeldozen waren op het Kerkplein present om het publiek, in de woorden van Woerden TV man Alex Kok, op te warmen. Dat lukte uitstekend.

Zaterdag was het ook druk.

Het begon  voor De Speeldozen op de Prof.Rommelaan 14. Daar vierde mevrouw v.d. Heuvel haar 80ste verjaardag. Haar zoon had het blaasorkest uitgenodigd om die verjaardag luister bij te zetten. Dat lukte. De jarige was blij verrast. Zij vond het  enig. Zij kreeg zelfs een trombone in de hand gedrukt met de vraag of zij geen zin had dat instrument te bespelen. Zij wilde dat wel, maar zou zij dat op haar leeftijd nog kunnen leren?

Uiteraard werd die vraag eerlijk beantwoord. De band, gewend aan bier, werd ter gelegenheid van dit heuglijke feit getrakteerd op champagne. Ook leuk om mee te maken en lekker om te nuttigen.

Enkele uren later beklommen leden van het Fanfarekorps de toren van de Petruskerk om het begin van de afscheidsreceptie van burgemeester Hans Schmidt te openen.

Een uurtje later moesten De Speeldozen weer optreden op her Kerkplein. Rijen dik stonden mensen om afscheid van Hans te nemen. Het optreden van De Speeldozen was succesvol. Ook hier gold dat men het publiek enthousiasmeerde.

Een deel van De Speeldozen ging direct na het optreden meespelen met de Kwakbollen Brassband. De Raad van Elf uit Harmelen (Kwakbollenpoel in de carnavalstijd) was ook present en de carnavalsprins en laten we de prinses niet vergeten, verleidden Hans om de grote trom te bespelen. De brassband zette “Het dondert en bliksemt “ in en Hans sloeg de grote trom of z’ leven er van afhing. Tot groot enthousiasme bij het talrijke publiek.

De tachtigjarige mevrouw v.d. Heuvel was verguld met het optreden van De Speeldozen
Het feestterrein vanaf de toren van de Petruskerk gezien
Bram v.d.Vlugt was ceremoniemeester
Speeldozen maken zich klaar voor het optreden
Speeldozen en Kwakbollen gaan samen Han Schmidt uitluiden

Voor een fotoreportage zie De Speeldozen aanwezig op een champagneontbijt en later op het Kerkplein bij afscheid Hans Schmidt