Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Valse noot bij begin Woerdense Vakantieweek

Een valse noot voor Fanfarekorps Excelsior Woerden en dat bij het begin van de 49editie van de Woerdense vakantieweek. Het thema is deze keer “Feest”, maar feestelijk was het begin voor Excelsior niet helaas.

Het korps treedt al ettelijke jaren op bij dat begin. Na de opening van het festijn op het Exercitieveld volgt de al weer tot traditie geworden lampionnenoptocht. Die tocht voltrekt zich nooit in het pikkedonker en dat doet wat afbreuk aan het geheel. Er brandt wel wat, maar dat is door het gebrek aan duisternis niet of nauwelijks zichtbaar. Jammer voor de kinderen, maar aan de andere kant: zij moeten wel op tijd in bed liggen.

De opening door voorzitter Thorgerd van Veldhuijzen, wethouder van Jeugd maar ook van Progressief Woerden, Loes Ypma en de drie jeugdkoninginnen  startte exact  om 20.00 uur  en een klein halfuurtje later zet de stoet, voorafgegaan door muziek en afgesloten door muziek, zich in beweging.

Thorgerd had die middag zijn buurman, toevalligerwijs ook secretaris van het Fanfarekorps, laten weten dat Excelsior niet om 20.30 uur op het veld werd verwacht, maar om 19.45 uur.  Dat scheelt nogal een slok op een borrel. Thorgerd wist het heel stellig, dus ging er een mailtje uit naar de leden. Afmars vanaf het clubhuis niet om 20.00 uur, maar om 19.15 uur.

Op het Exercitieveld aangekomen bleek dat WVW-voorzitter Van Veldhuijzen zich behoorlijk vergist had. Dat was dus balen, want het duurde nog behoorlijk lang voordat Excelsior kon afmarcheren. Balen ook omdat men het sluitstuk van de optocht vormde. De Vriendschap had wat dat betreft meer geluk. En op tijd op het veld, 20.30 uur en  als eerste weer weg.

Het begon dus met een valse noot, maar gelukkig werden die verder onderweg niet gehoord.

Vanwege vakanties en andere zaken verscheen het korps wat uitgedund op straat, maar het klonk er absoluut niet minder om. Complimenten dus van die en gene

De majorettes daarentegen waren wel op volle strekte aanwezig. Ook voor hen de complimenten.

Reinier Wemerman maakte  foto’ van “het gebeuren.” Zie verder LampionnenoptochtWoerdenseVakantieweek

Majorettes in de Nieuwstraat tegen de achtergrond van de Lutherse Kerk.
Al musicerend de Voorstraat uit, de Nieuwstraat in
Tamboers en blazers verlaten het Exercitieveld
Leon Bos verving, zoals altijd heel kundig,  Kees Batelaan op de soes