Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Jeugdmaskerade bij de Woerdense Vakantieweek

Het Cocktailtrio, befaamd in de jaren vijftig en de vroege jaren zestig, had als kassucces het liedje “wat was het toch warm in Sevilla”.

Afgelopen zaterdag kende Woerden Sevilliaanse temperaturen. Dus ruim boven de dertig graden. Zo aan het slot van de Woerdense Vakantieweek kon dat eigenlijk niet mooier. Het weer was trouwens de hele week al goed. Goed voor de kas van de organisatie van de WVW. Voorzitter Thorgerd van Veldhuijzen kan, met zijn crew, tevreden zijn.

Voor de middag stond  de Jeugdmaskerade op het programma. Kinderen trekken met versierde karretjes door de stad. Met voorop en er achter een muziekkorps. Daar zijn leuke karretjes bij, producten van huisvlijt, maar de indruk bestaat dat het er elk jaar wel weer minder worden.

Excelsior gaat standaard verkleed de straat op. Het thema was FEEST en dus zagen de majorettes, de drumband en de Fanfare er feestelijk uit. De foto’s, wederom van de hand van onze vaste fotograaf, Reinier Weverman, spreken wat dat betreft duidelijke taal.

Maar wat was het heet en wat was het ver, Hoge Wal, Westdam, Meulmansweg, Kruittorenweg, Wilhelminaweg, Voorstraat en Rijnstraat.

Verleden jaar regende het tijdens de Jeugdmaskerade. Het thema was toen zwembad. Dat zou nu toepasselijker geweest zijn. Want aan koelte waren de Excesior-leden absoluut toe na afloop van de optocht.

 

Gelukkig had Cees Wisseloo in het clubhuis  het bier koud gezet. Dat ging er, na het spelen in die verzegende hitte,  dus in als Gods woord in een ouderling. Uiteraard was er ook fris en daar gold hetzelfde voor.

Voor de overige foto’s zie: Jeugdmaskerade180812

De Woerdense Courant van 22 augustus wijdde een hele pagina aan foto’s van de Jeugdmaskerade.  Op twee daarvan komen de bestuursleden Cassandra en Wim van Excelsior voor.