Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Familiedag Excelsior Woerden goed bezocht

Zaterdag 7 juli was het familiedag geblazen bij Excelsior. Tradities moet je niet te snel willen inwisselen voor iets nieuws. Tradities, mits goed, moet je koesteren. In ere houden, met andere woorden. De jaarlijkse Familiedag van Excelsior, net niet zo oud als de vereniging zelf met haar 109 jaar, maar wel behoorlijk oud, is zo’n traditie.

De indeling van de dag is steevast hetzelfde. Om 06.00 uur wordt door enthousiastelingen de hengel uitgeworpen in de Singel of in een van de wateren die de stad omgorden, dan wordt er ontbeten in clubhuis “de Speeldoos”, er wordt ’s morgen gefietspuzzeld, ’s middag is er achtereenvolgens de clubhuislunch en voetballen in Bredius. De dag wordt afgesloten met de ook weer traditionele barbecue.

Geen vis dit keer op de barbecue, want de visvangst ’s morgens was uiterst mager geweest. Had je één visje gevangen dan was je al spekkoper.

Wat Excelsior niet in de hand heeft is het weer. Vandaag, zondag,  pet met veel regen, maar op de Familiedag zelf was het weer uitstekend. Niet te koud, niet te warm en absoluut niet nat.

Enigszins nat werd het wel in de Speeldoos, hoewel de bierpomp net geen overuren maakte.

Oud trombonist Piet met zijn kleinzoon. Even in de toekomst kijken: over een jaartje of tien is de kleinzoon een vaardig trompettist
Excelsior nam veel ruimte aan de Singel in

 

Meindert had ook nog geen beet gehad
Rens met kleinzoon. Veel plezier ondanks het vroege uur, maar helaas nog niets gevangen

Voor filmpje over het vissen klik aan op Excelsior vist voor het net