Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Speeldozen in hemelse sferen op de Zegvelderie

Jaarlijks wordt door de Culturele Sichting Zegveld (SCZ) de Zegvelderie georganiseerd. Van heinde en verre komt men daar op af. Het hele dorp loopt uit. Het is moeilijk om voor de auto in het dorp nog een gaatje te vinden. Zo druk is het, maar dan moet het vooral mooi weer zijn. En dat was het gisteren. Voor jong en oud staan diverse attracties op het programma (op de fotoreportage is te zien welke) en er zijn oude ambachten (zie ook de foto’s) en er staan oude voertuigen geparkeerd, waaronder zelfs een dikke DAF.  Die roept bij deze verslaggever van lichting 68-3, nostalgische gevoelens op. De Brandweer is er ook weer bij en bij de diverse kraampjes kan wat gekocht worden of een handtekening gezet voor de een of andere actie.

Ook is er bij de kraampjes voldoende te eten en te drinken. Zelfs kan er vers gerookte paling genuttigd worden en aan een heus Turks ijsje, helemaal gehaald uit Marash (Midden Turkije), gelikt worden.

Vaste prik is het optreden van de Speeldozen. Dit jaar onder leiding van Anne Peters.  Zij speelden diverse nummers uit hun repertoire tot groot genoegen van het talrijke publiek. Maar de slotact was ook voor dat publiek een verrassing. Bij de hoek Middenweg/Prinses Beatrixstraat stond een kraan opgesteld met een  bak voor 14 inzittenden. De kraan tilde die bak maar liefst 50 meter de lucht in. De Speeldozen zouden de Speeldozen natuurlijk niet zijn als ook zij zich niet naar de hemel zouden laten tillen.

Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling. Tijdens de tocht hemelwaarts speelden de Speeldozen heel toepasselijk “in de hemel”.Volgens deskundigen is dit de eerste keer dat een dweilorkest zo hoog een nummertje speelde. Er zit dus een vermelding in het Guiness Book of Records in.

Helaas konden niet alle speeldozen mee, want er was maar plaats voor 13 man en 1 vrouw.

Ton Jansen (vindt het staan op een keukentrapje al heel wat), Ruud den Heeten (last van z’n rug) en Wim van Geelen (moest foto’s maken) bleven beneden.

Ton’s ventieltrombone ging wel weer mee. Zoon Ruud wilde aanvankelijk met zijn soes de lucht in, maar dat bleek de hijskraanchef toch niet zo’n goed idee te vinden. Dus reikte Ton fluks zijn trombone aan.

Voor de fotoreportage van de Zegvelderie is te vinden op SpeeldozenOpZegvelderie160612

Voor een filmpje watch?v=Ro7k-vr4DoE en

Ss92UDV8aFA

 

Begin van het optreden op de Zegvelderie
Ook op het podium voelden de Speeldozen zich thuis
Speeldozen en waaghalzen, voor 1 dag is het een synoniem

 

Met de tune “In de hemel” trokken de Speeldozen hemelwaarts. Dat moet goed zijn voor het Guinness Book of Records
De Speeldozen bijna weer terug op aarde