Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Het Gelderse muziekproject Blazersbende ook in Woerden een groot succes.

Het project Blazersbende is een vervolg op Windvlaag. Dit zijn 4 lessen voor de basisschool groep 5/6 en gaat over de blaasmuziek. Het vervolg is 8 lessen Blazersbende waarbij de kinderen 8 weken lang een instrument mee naar huis nemen. Dirigent Hans van Hees is bij de ontwikkeling van deze projecten nauw betrokken. Die worden vooral in het Rivierengebied uitgevoerd waardoor de aanwas van nieuwe leerlingen bij muziekverengingen enorm is toegenomen. Bij Excelsior is nu een variant geweest. Vijf kinderen met ouders (en opa) hebben vier lessen Blazersbende gevolgd. In de 3de les krijgen de leerlingen een instrument mee naar huis om in de afsluitende 4de les gezamenlijk verschillende liedjes te spelen. Iedereen was verbaasd over het resultaat. Ook hebben zich een aantal kinderen opgegeven voor vervolglessen. De groei zit er dus weer in!

Hopelijk dat Excelsior daarvan wat merkt, want leden kan deze vereniging, welke niet trouwens, goed gebruiken.

 

Ingestudeerd thuis en dan laten horen wat je samen kunt
Ook voor ouderen was het een openbaring
De “bende” speelt zo gedisciplineerd dat het echt geen bende wordt
Initiatiefnemer en dirigent Hans van Hees blaast ter inspiratie een partijtje mee
Concentratie