Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior in Het Klooster in de Week van de Amateurkunst

Bijna 110 jaar bestaan als vereniging en dan nog nimmer opgetreden te hebben in Het Klooster. Maar eens moet de eerste keer zijn en dat was dus dinsdagavond 4 juni. In het kader van de Week van de Amateurkunst trad Excelsior op samen met de Afrikaanse Slagwerkgroep Opgetrommeld en het vrouwenkoor Ludiek. Beide muziekgroepen voor en Excelsior na de pauze.

De WAK duurde drie dagen. De eerste avond, maandag, was het volle bak. Dinsdag toen Excelsior haar triomfen op het podium vierde was de zaal maar voor de helft gevuld, maar woensdag ging het opeens weer beter. Waar dat aan gelegen heeft? Geen idee.

Wat ook niet lukte was om mensen van buiten te bewegen om eens met Excelsior mee te spelen. Dat was een doelstelling van de WAK, maar dat is in dit geval dus helaas niet gehaald. Geen enkele muzikant, niet van binnen of buiten Het Klooster, durfde deze uitdaging aan.

Dat neemt niet weg dat de aanwezigen toch enorm hebben genoten en wel van de volgende nummers: the cream of Clapton, Flower Power, Elton John in concert, the Rose, One moment in time en We are te world. Excelsior dirigent Hans van Hees had nog een verrassing voor Ludiek in petto, want zij werden ter plekke uitgedaagd om de refreinen van de Flower Power liedjes mee te zingen. Zoals aan de bijgaande opname te horen is lieten zij zich dat geen twee keer zeggen.

Het was zoals de voorzitter van het Cultuurplatform Woerden, Rumy van den Heuvel na afloop zei, “het zijn amateurs maar het was bepaald niet amateuristisch”. Wie heeft de spijker ooit beter op z’n kop geraakt?

Voorzitter Cultuurplatform Woerden, Rumy van den Heuvel opent

Opgetrommeld met Rob de Keizer als muzikaal leider

Ludiek met Caroline Leloux als dirigent

Excelsior maakt zich gereed voor het optreden