Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Koninginnedag in Woerden met Excelsior

De Koningin moet er een “goed weer engeltje”  op nahouden. Anders is het niet te verklaren dat het maandag op haar dag stralend weer was in Woerden en elders en de dag erna begon met storm, regen en bliksem.

Excelsior was al vroeg uit de veren. Om 07.45 voltooiden een clubje van twaalf dappere mannen en vrouwen de Toren. Om klokslag 08.00 uur gaf Ruud den Heeten daar het startsein voor het spelen van Koraalmuziek en natuurlijk het Wilhelmus tot slot..  Uit de eigen familiekring weet ik dat het mooi en strak klonk en dat de muziek op redelijk grote afstand van de Toren van de Petruskerk heel goed te horen was.

Wegens succes volgend jaar geprolongeerd zullen we maar zeggen.

Iets voor negenen  ging de hele club, Majorettes, Drumband en Fanfare onder leiding van Dirk Schippers richting Kerkplein voor de aubade. Na een korte toespraak van locoburgemeester Cor van Tuijl  en de huldiging van enkele mensen die de vrijdag te voren door de Koningin benoemd werden als lid in de Orde van Oranje Nassau, waaronder onze eigen Kees Batelaan, kwam de uitsmijter. Johan Visser, voorzitter van het plaatselijke Oranjecomité, houdt er na dit jaar mee op.

Misschien een goede gelegenheid om de oubollige liedjes van de Aubade, “in een blauw geruite kiel”, “de Zilvervloot”, “een draaiersjongen” en “Ik hou van Holland” maar eens te vervangen door wat meer eigentijds repertoire.

Daarna was het de beurt aan ’t Oude Landt en Weddesteijn om samen met Excelsior dezelfde zangnummers te vertolken. Vooral in Weddesteijn werd er enthousiast meegezonden.

Om 12.20 uur zat de klus erop en kon Excelsior zich laven aan bier en frisdrank waarop Kees ter gelegenheid van zijn lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau , de club trakteerde.

Meer foto’s via de link Koninginnendag

De Fanfare van ’t Oude Landt op weg naar Weddesteijn
Het Fanfareorkest maakt zich gereed in Weddestijn. Links scheidend voorzitter Johan Visser
Kees wordt op 45m hoogte gekust door Sandra. De reden is bekend