Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

The Rose schittert op 15e Proms

Romy en Ieme tijdens The Rose (foto Chris Schippers)
Romy en Ieme tijdens The Rose (foto Chris Schippers)

Op dit lustrumconcert met als thema ‘The Eighties’, heeft Excelsior het publiek zaterdagavond 17 maart getracteerd op een feest vol herinneringen uit de jaren 80. Klokslag 20:00 uur telde de klok terug naar die periode terwijl het orkest aftrapte met ‘The Final Countdown’ om uiteindelijk ongeveer 3 uur later toepasselijk te eindigen met ‘Celebration’. Daarna nam Trio Carwash het over en mengden de artiesten zich onder het publiek om gezamenlijk nog even gezellig door te feesten.

Bij binnenkomst werd het publiek al onthaald met de mooie klanken van het Maxime Gyspyjazz Ensemble die later in het programma nummers van Los Lobos en de Gipsy Kings meespeelden met het orkest van Excelsior.
De Woerdense ‘Ahoy-hal’ vulde zich tot aan de laatste stoel, maar gelukkig kon worden uitgeweken naar de grote tribune. Gastheer Karel van den Bosch nam het publiek met de nodige kwinkslagen mee door de jaren 80 en trad na de pauze zelfs nog even in de rol van de Bluesbrothers bij het nummer Everybody needs Somebody.
De organisatie had een strak programma in elkaar gezet, waarbij de 75 dansers van Delicious, Excelsior en Mobilee en de acht Woerdense zangers in allerlei combinaties de revue passeerden. Of het kwam door het door het ‘volle bak’ effect of door de vakkundige belichting en versterking van Clipper blijft om het even, maar zeker was dat veel van deze locale artiesten zichzelf overtroffen hebben. Als topper van de avond werd door velen het nummer The Rose van Bette Midler genoemd; schitterend tweestemmig vertolkt door Romy Hoogendoorn en Ieme Bijlhout en vakkundig begeleidt door het orkest. Maar ook het nummer Flashdance …what a feeling scoorde veel lof door de warme en krachtige zangstem van Martine Zuidam en de spetterende dansact van de D-girls van Delicious.

We gaan als Excelsior zeker proberen een gelegenheid te vinden om de hoogtepunten van dit programma nog eens in Woerden uit te voeren, want de meeste Promsgangers gaven aan ogen en oren gekort te zijn gekomen tijdens deze avond en die komen graag nog eens terug voor een herhaling.

Foto- en filmmateriaal van dit Promsconcert zullen binnenkort op deze site verschijnen. Een eerste voorproefje is te zien via deze link.