Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Proms: Excelsior koestert Woerdens talent

Yvette Lanting
Op vrijdag 17 februari, precies een maand voor het 15e Promsconcert, publiceerde het Woerdens Nieuwsblad informatie over 3 van de 10 locale artiesten die dit jaar bij Excelsior op de planken zullen staan. Er valt zoveel over al dit talent te vertellen dat er makkelijke een hele krant mee gevuld had kunnen worden. De redactie van het WN dwong ons echter om een keuze te maken en daarom kon in het bijgaande persbericht alleen aandacht aan Yvette, Ieme en Mariëtte besteed worden. Deze 3 dames staan dit jaar voor het eerst op het Promspodium.
Mariëtte Kooijman
– Overige artiesten
Geen nood voor de andere artiesten (Martine Zuidam, Romy Hoogendoorn, Marcel Kooijman, Nicole Blok, Riemer van der Bij, Karel van den Bosch en Dick van Vliet), want daarvoor is natuurlijk nog ruimte genoeg op onze website. Mocht je meer willen weten over hun muzikale bijdrage aan het aanstaande Promsconcert check dan regelmatig de berichten op deze site.
– Dansers
Ook de dansers verdienen natuurlijk aandacht, want er zullen dit jaar zo’n 10 verschillende dansgroepen optreden. Niet alleen van Dansschool Delicious en de Excelsior majorettes die al jaren hun medewerking verlenen aan dit evenement, maar dit jaar voor het eerst ook een dansgroep van Mobilee. Al die dansers zijn momenteel druk bezig om hun pasjes in te studeren om straks te kunnen schitteren op het mooie danspodium en op muziek van het orkest.
– Orkest
Dat brengt ons bij het orkest, waar nog niet zo veel over geschreven is. Dirigent Hans van Hees is uiteraard ook intensief aan het repeteren om zijn muzikanten goed ‘onder de stok’ te krijgen. Ook het orkest bevat natuurlijk vele Woerdense talenten. Sommige nummers, zoals Eve of the War, zijn zelfs voor dit orkest toch nog een behoorlijke uitdaging, dus er moet ook thuis flink gestudeerd worden door de muzikanten. Het orkest zal nog worden aangevuld met fluitist Dick van Vliet, toetsenist Jasper Lanting en diverse andere instrumentalisten. Dit alles om het fanfare-orkest nog extra klankkleuren mee te geven. Dick van Vliet zal zelfs met een paar van zijn muzikale vrienden een gelegenheidskwartet vormen dat meespeelt bij de medley van de Gipsy Kings. Hun bezetting is contrabas, twee gitaren en cajón.
De Proms-koorts begint zich langzamerhand van de muzikanten meester te maken en dat doet altijd wonderen. De ervaring leert dat dan opeens alle muziekpartijen vlekkeloos in elkaar gaan passen en wanneer de zangers en dansers er tijdens de gezamenlijke repetities ook nog bijkomen, dan volgt de grote apotheose van de voorbereidingstijd. Het enthousiasme onder de muzikanten, dansers en zangers nadert dan echt het hoogtepunt, waardoor zonder moeite de laatste puntjes op de i gezet kunnen worden. Onder de deskundige en coachende leiding van Hans, zullen de optredens op het 15e Promsconcert dus ongetwijfeld weer een verrassend aangename belevenis voor het publiek worden.
– Kaartverkoop
Zie bijgaand persbericht.

Persbericht 15e Promsconcert Excelsior_120212