Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Vijftig jaar lid van Excelsior Woerden

Het was er twee jaar niet van gekomen, van een jubilarissenavond. Maar op zaterdag 14 januari 2012 was het zo ver. Een jubilarissenavond. Elf jubilarissen maar liefst met twee leden die al vijftig jaar met de vereniging verbonden zijn. Ernst Kriege en Hennie de Rouw zijn Excelsior Woerden een halve eeuw trouw gebleven. Hulde, Driewerf.

De avond was een succes. Veel belangstellenden, want de jubilarissen hadden familie, vrienden en kennissen meegnomen. Dus een vol clubhuis, waar Cees Wisseloo de scepter zwaait en dus zijn er hapjes en drankjes in overvloed en is het clubhuis tot een gezellige ruimte omgetoverd. Klokslag acht uur heette oud-voorzitter Dirk Schippers de jubilarissen en hun aanhang en wie verder aanwezig was, welkom. In het bijzonder wethouder Titia Cnossen. Zij zou de oorkondes gaan uitreiken en de jubileumspeldjes en -broches gaan opspelden.  Voor elk van de jubilarissen had zij een passend woord.

Nr. Naam Duur lidm. Bijzonderheden
1. Harrie Banken 25 jaar lid Harrie is lid geworden op 1 oktober 1986. Hij speelt trompet en doet da zo goed dat hij ooi het signaal op 4 mei tijdens de Dodenherdenking op de Meeuwenlaan voor zijn rekening neemt.

In de vereniging speelt hij een belangrijke rol als organisator van de jaarlijkse PROMS. Hij bedenkt het thema, zoekt daar de muziek bij en regelt als het te pas komt ook anderen in . Een koor, een dansgroep of een andere muziekgroep.

       
2. Bart Batelaan 25 jaar lid Is op 1 april 1986 lid geworden. Hij is tamboer. In het dagelijks leven is hij marnier. Na de basisopleiding met al zijn fysieke en mentale ontberingen werd er gevraagd of iemand nog iets met muziek had. Met al zijn ervaringen bij de Drumband van Excelsior durfde Bart de uitdaging aan en werd lid van het Tamboer- en pijperkorps van het Korps Mariniers. Zijn hobby is zijn beroep geworden. Als tamboer met als bijinstrument de trompet heeft hij over de gehele wereld opgetreden bij officiële evenementen, zo wel in korpsverband als solist.
       
3. Cassandra Borsboom 15 jaar lid Zij trad op 1 oktober op ongeveer 10 jarige leeftijd toe tot de majorettes. Dat heeft zij altijd met veel plezier gedaan en nu treedt zij op als steun en toeverlaat van de leiding. Hebben de majorettes iets nodig: Cassandra regelt het. Maar zij doet daarnaast ook nog andere dingen voor de vereniging. Sinds enige tijd maakt zij deel uit van het bestuur.
       
4. Ruud den Heeten 40 jaar lid 1 april 1971 was de eerste dag van het lidmaatschap. Ruud speelt diverse instrumenten, maar is nu vooral actief op de bugel. Een waar meester op dit instrument. Legendarisch is het door hem in de Egerländer kapel gespeelde duet met Marc Busscher.De titel van dat nummer is me even ontschoten.

Van die Kapel is Ruud jarenlang de kapelleider geweest. Hij heeft de Kapel tot een hoger niveau opgewerkt. Tot vandaag de dag is hij de spreekstalmeester van het orkest. Hij kondigt nummers aan, stelt de solisten voor. Dat doet hij trouwens ook al sinds jaar en dag op het jaarlijkse Blaaskapellenfestival, dat in oktober van dit jaar voor de 40ste keer in Woerden gehouden zal worden.

Ruud en zijn vrouw Ria hebben tot voor een jaartje of zo geleden ook gedurende 7 jaar het clubhuis gerund.  Verder is Ruud ook bestuurlijk actief. Zo is hij sinds enkele jaren onze waarnemend voorzitter.

       
5. Wendy Ho ten Soeng 15 jaar lid Wendy is net als Cassandra op 1 oktober 1996 lid geworden als majorette. Dat heeft zij zo leuk gevonden dat zij nu de leidster is van de club. Zij doet dit werk nu al drie jaar. Zij traint zowel de mini-als de majorettes, gaat met ze op stap naar concoursen en loopt naast hen als de majorettes met het Fanfareorkest en de Drumband in de stad spelen.

Het leuke aan Wendy is dat zij de meisjes goed kan motiveren. Zij hoopt nu op een promotie naar een hogere klasse. Daar moet je wat voor doen als leidster. Het kost veel tijd, energie en geduld, maar Wendy heeft daar geen moeite mee. Zij kijkt als het ware al uit naar het jury-rapport, want daar kan je iets mee.

       
6. Daisy Hoogendoorn 5 jaar lid. Daisy is een van de meisjes waarvoor Wendy als leidster zich inspant. Zij leert elke week nieuwe pasjes en zoals dat in het jargon heet: twirls.

Daisy is op 1 oktober 1005 lid geworden.

       
7. André Wisseloo 25 jaar lid André is 6 jarige leeftijd op 1 oktober 1986 lid geworden. Het Excelsior-gevoel kreeg hij met de paplepel thuis ingegeven. Vader Cees en moeder Constance beheerden het clubhuis en “de Speeldoos”  diende als een soort van crèche. Daar leerde André het vak van drummer van zijn vader. Zijn grootvader bespeelde dat instrument trouwens ook. André heeft zich ontwikkeld tot een uitstekend musicus. Zo geldt hij als één van ’s lands beste drummers van Egeländer Orkesten. Hij is steunpilaar van ons eigen “die original Rheinstädter Musikanten”.

Daarnaast drumt hij zijn partijtje mee bij dweilorkest “de Speeldozen”. Tot end vorig jaar fungeerde hij als aanspreekpunt voor dat orkest.

       
8. Arjen Jansen 25 jaar lid Op 1 september van dit jaar is het zo ver, dan is Arjen 25 jaar lid. Het bestuur vindt echter dat  dit jubileum nu gevierd moet worden. Terecht denk ik.  Arjen komt uit een muzikale familie, waarvan alle leden, 2 zussen, een broer en zijn vader, lid zijn (geweest)  van Excelsior. Arjen speelt bugel en is ook bestuurlijk actief. Hij beheert de penningen van de vereniging. Zijn opleiding kreeg hij intern. Een sterk punt overigens van de vereniging dat men de eigen leden opleidt. Dat gebeurt tot op de dag van vandaag. Arjen speelt ook bij “die original Rheinstädter Musikanten en “de Speeldozen”.
       
9. Ernst Kriege 50 jaar lid Bijna zijn hele leven is Ernst betrokken bij Excelsior. Geen wonder als je vader een prominente muzikale rol bij de vereniging speelde. Ook dan krijg je het gevoel voor muziek en de liefde voor een instrument als het ware met de paplepel ingegeven.

Niet alleen Excelsior profiteert van de muzikale klasse van Ernst  met zijn tenortuba, maar dat hebben ook b.v. de PTT brassband en de Douaneharmonie gedaan. Voor die original Rheinstädter Muiskanten geldt dat zijn instrument de melodielijn speelt. Ernst doet dat met evenveel verve als klasse. Excelsior hoopt dat hij in de voetsporen van zijn vader kan treden die tegen de 70 jaar lid is geweest van Excelsior.

10      
8. Hennie de Rouw 50 jaar lid Bijna op de kop af een halve eeuw geleden trad Hennie toe tot

 

Peter de Wit hanteerde zijn fotoapparaat en maakte van de Jubilarissenavond een leuke reportage.

Dirk Schippers opende de bijeenkomst

 

Harrie Banken, 25 jaar lid

 

 

Cassandra Borsboom 15 jaar lid van de Majorettes

 

Bart Batelaan, 25 jaar lid van de Tamboers. Hij maakte van zijn hobby zijn werk

 

Waarnemend voorzitter Ruud den Heeten, 40 jaar lid

 

Wendy Hoo ten Soeng, leidster van de Majorettes. 15 jaar lid

 

André Wisseloo, onze drummer. 25 jaar lid

 

Arjen Jansen, 25 jaar lid

 

Ernst Kriege, 50 jaar lidHennie de Rouw, eveneens 50 jaar lid

 

Peter heeft nog meer foto’s van dit feestelijke “gebeuren” gemaakt, zie de link Jubileumavond Excelsior Woerden

Door een communicatiefout heeft Amanda Wigboldus toen zij 15 jaar lid was van de vereniging geen onderscheiding gekregen. Nu twee jaar later is die omissie hersteld.

Tijdens de op 1 februari jl. gehouden bestuursvergadering reikte Ruud den Heeten Amanda de oorkonde en een gouden hangertje uit.

Ruud en Amanda