Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nieuwjaarsreceptie gemeente Woerden volle bak. Vertegenwoordiging Excelsior-bestuur kon er nog bij.

Een uiterst geanimeerde nieuwjaarsreceptie van de gemeente Woerden met veel bekende en een enkel onbekend gezicht.

Het gemeentebestuur ontving zijn gasten gisteravond in Concordia. Gastheer  Duco van Ommen, net in functie, zorgde ervoor dat iedereen op tijd zijn of haar natje en droogje kreeg.  Zijn voorganger, Jan van Eck, was er ook. Niet weg te branden achter de bar. Beide heren konden deze receptie als hun generale beschouwen. Een dag later zouden het Fanfareorkest Excelsior en het Shantykoor Bravoure daar hun opwachting maken voor het Nieuwjaarsconcert.

Op de gemeentelijke receptie, waarbij ook het bestuur van Excelsior natuurlijk vertegenwoordigd was, besteeg rond 20.00 uur burgemeester Hans Schmidt het spreekgestoelte. Zijn nieuwjaarstoespraak  begon hij met uitvoerig hulde  te betuigen aan politie, brandweer en overige hulpverleners. Zij stonden die hele nacht paraat. Hans zelf reed tot 04.00 uur die nacht rond in een politievoertuig.

Gelukkig gebeurde er die nacht vrij weinig in Woerden. Ons clubhuis staat er nog.

O ja, Schmidt had het ook nog even over nut en noodzaak om als gemeente zo’n receptie te organiseren. Hier en daar is ophef ontstaan over de kosten.  Die van Woerden vallen mee, € 7.000 en daar hoor je de politiek hier niet over. Maar voor Amsterdam en Den Haag met vele tonnen ligt dat toch anders.

Het Excelsior-bestuur is enkele jaren geleden al afgestapt van het idee van een nieuwjaarsreceptie. Het gooit het nu over een andere boeg en doet dat door Nieuwjaarsconcerten te organiseren.  Verleden jaar met het Woerdens mannenkoor. Dit jaar met Shantykoor Bravoure.

Klik voor een fotoimpressie op de link Foto\’s van de Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Woerden 2012