Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Gouden greep die combinatie van Fanfareorkest Excelsior en Shantykoor Bravoure

De eerste zaterdag van het nieuwe jaar 2012 stond in het teken van het Nieuwjaarsconcert van Excelsior en Shantykoor  Bravoure.

Concordia was op 7 januari ‘smiddags “the place to be”. Veel mensen hadden gebruik gemaakt van deze gelegenheid. De zaal zat vol.

Het programma was aantrekkelijk. Maar eerst moest er een droeve noot gekraakt worden. Bravourevoorzitter de Goey meldde dat een van de leden, de bespeler van de grote trom, Bé Adolfs, deze week op 67-jarige leeftijd  was overleden. Zij weduwe had er echter op gestaan dat het concert doorgang zou vinden.

Bravoure was op dreef en duidelijk is te merken dat hun nieuwe dirigent, Jolanda Brouwers, het niveau in korte tijd al aardig heeft weten op te krikken.

Voor Excelsior, hoewel gehandicapt door een aantal afwezigen, gold hetzelfde. Het orkest werd gedirigeerd door Hans van Hees, die zich tussen de nummers door ook ontpopte als een soort cabaretier.

Hoogtepunt was de solopartij die Ruud den Heeten speelde van een werk van Kyteman, Sorry.

Ruud praatte de middag ook weer vakkundig bij elkaar. Toen hij aan het slot vroeg of deze combinatie voor herhaling vatbaar is, was de reactie van Bravoure en de zaal een meer dan enthousiast JA.

Dus noteer voor 2013 de datum van zaterdag 12 januari, want dan staan beide gezelschappen weer naast elkaar in de grote zaal van Concordia.

Voor die datum treffen ze elkaar trouwens ook, want Excelsior zal ook optreden op de door bravoure georganiseerde Woerdense havendagen. Die vallen ergens in mei/juni.

Met muziek kan je niet jong genoeg beginnen. Dat leert het voorbeeld van Menno met z’n zoon

 

 

Het droeve nieuws van het overlijden van een koorlid wordt bekend gemaakt

 

Maar liefst 4 accordeonisten begeleiden het Shantykoor

 

Het Nieuwjaarsconcert is een uitgelezen gelegenheid om eens uit te buiken