Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Artiesten 15e Promsconcert – zaterdag 17 maart 2012

Een paar dagen voordat het jaar 2011 afscheid nam van de kalender en met nog bijna 3 maanden te gaan voor het volgende Promsconcert van Excelsior kwam de nieuwe line-up voor het eerst bij elkaar. Allereerst om met elkaar kennis te maken, want naast Martine, Romy, Nicole en Marcel die in 2011 al optraden, biedt de 15e Proms ook een podium aan nieuwe gezichten als Ieme, Jasper, Yvette, Mariette, Dick en Karel. Zij zullen zich storten op de lange lijst met jaren 80 muziek die Excelsior heeft geselecteerd onder het thema The Eighties (meer informatie daarover elders op deze website).

Hieronder alvast een groepsfoto van alle artiesten (m.u.v. zangeres Martine Zuidam):
Staand v.l.n.r.: Dick van Vliet (dwarsfluit en ‘Gispy kwartet’, Marcel Kooijman (zang), Jasper Lanting (keyboard), Mariëtte Kooijman (zang) en Karel van de Bosch (presentatie/zang).
Zittend v.l.n.r.: Nicole Blok, Ieme Bijlhout, Romy Hoogendoorn en Yvette Lanting (allen zang)

De ‘line-up’ van het 15e Promsconcert van Excelsior

Al deze Woerdense artiesten hebben hun sporen al op één of andere manier verdient op cultuurgebied, maar dit Promsconcert brengt hen op een unieke manier samen en veelal in weer andere rollen dan ze gewend zijn. Zo zal Karel van de Bosch de gastheer van dit Promsconcert zijn, maar gaat hij ook de uitdaging niet uit de weg om enkele stukken mee te zingen. Dick van Vliet, in Woerden en ver daarbuiten zeer bekend als fluitist, zal speciaal voor deze avond optreden met een uniek ‘Gipsy kwartet’. Onder begeleiding van Excelsior zullen deze muzikanten op gitaar, contrabas en cajon onder andere Bamboleo van de Gipsy Kings vertolken.

Alle zangers zijn erg enthousiast om een bijdrage te leveren aan de Proms, maar daarom moesten er wel een aantal moeilijke keuzes gemaakt worden bij de rolverdeling. Ook daarvoor was de bespreking op 27 december erg nuttig. Voor alle solo’s en andere zangpartijen is in goed overleg een prima eerste indeling tot stand gekomen en de zangers kunnen zich nu met behulp van de beschikbare muziekopnames op de repetities met het orkest gaan voorbereiden. In de tweede helft van januari zullen ze daarbij nog hulp krijgen van een zangcoach.

Op deze plaats en in de locale media zal regelmatig meer over de 15e Proms worden bericht. Noteer echter alvast de datum in uw agenda; zaterdag 17 maart vanaf 20:00 uur in het Sportcentrum Snellerpoort te Woerden.