Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Steinhagen Weihnachtsmarkt

 

foto van de musicerende Kapel met daarvoor de beide gemeenteraadsleden uit  Woerden en Steinhagen, Gerard v.d. Lit en Ulla Dornbusch. Hij van Progressief Woerden, zij van de Duitse Christen Democraten

Het laatste weekend voor Sinterklaas is het altijd vaste prik voor de Kapel. Steinhagen, Weihnachtsmarkt. Die Original Rheinstädter Kapel heeft dan optredens op zaterdagmiddag en zondagmiddag. Tussendoor wordt gedineerd en geslapen in Hotel Quellenthal. Dat al een jaartje of twintig. Om precies te zijn: volgend jaar het zilveren jubileum. Dan is de Kapel voor de 25ste keer in Steinhagen. Twee Kapelleden zijn er al die jaren bij geweest: Ruud den Heeten en Lourens den Hollander. Ruud speelt de laatste jaren ook voor Sinterklaas.Maar toch nog altijd leuk en hèèl gastvrij van Steinhagen die onder aanvoering van burgemeester Klaus Besser alle kosten daarvan voor haar rekening neemt.

Het Kapelbezoek is ter gelegenheid van de Weihnachtsmarkt. De opzet van die Kerstmarkt is ook al jaren hetzelfde. Toch komen er nog steeds redelijk wat mensen op af. Alleen bij de muziektent waar de Kapel optreedt is het niet zo druk. Dat is ook al jaren het geval. Waarschijnlijk dat die tent aan de rand van de markt is gesitueerd. De animo onder de Kapelleden om daar te spelen neemt dan ook af. De bühne is wel eens drukker bezet geweest met blazers. Dat is goed te zien op de foto.

Maar met de publieke belangstelling valt het altijd mee rond een uurtje of vier. Sinterklaas en de Kerstman komen dan langs.

 

Hans Schmidt als ware goudzoeker actief in Steinhagen

Dit jaar was burgemeester Hans Schmidt ook te gast. Hij toonde de zich een ware goudzoeker, zoals op de foto is te zien.  Met zijn vondst zou het Woerdense financiële probleem een stukje dichter bij de oplossing kunnen komen.

Ook gemeenteraadslid Gerard van der Lit van Progressief Woerden was aanwezig. Niet vreemd omdat Steinhagen de woonplaats is van zijn partner, Ulla Dornbusch. Ulla vertegenwoordigd de  CDU in de gemeenteraad van Steinhagen.

Met die betrekking zit het dus wel goed. Niet met die tussen Steinhagen en Woerden. De Raad  van Woerden wil in meerderheid die stedenband doorgeknipt hebben.

Maar hoe vertel je dat Steinhagen aan de vooravond van het 40-jarig bestaan van die relatie?

De foto’s zijn gemaakt door Gerard van der Lit, waarvoor hem dank past.

 

Ruud den Heeten is alle keren mee geweest. Hier spreekt hij de menigte toe
Kapelmeester Marc Busscher is niet te beroerd om zo nu en dan zijn trompet te pakken en mee te blazen
Het slot van een optreden. De heren (en de 2 dames natuurlijk!!!) worden bedankt
Toch nog druk rond de muziektent